- Det er mange menn i 30-årene som har en forkjærlighet for G.I. Joe

Nordmennene bak vil du skal kose deg med spillet. Les intervju.

25. april 2012 19:14

(PressFire.no): Det norske spillselskapet Artplant har nettopp avduket en ny storsatsing basert på den populære leketøysserien «G.I. Joe» fra Hasbro.

Daglig leder i Artplant, Jack Kristoffersen Wulff, sier det ligger et veldig spennende potensiale i å lage spill for et så stort publikum.

- Vi får lov til å jobbe med utrolig kule titler, som betyr mye for mange folk. Det er mange menn i 30-årene har en forkjærlighet for GI Joe, med gode barndomsminner fra leketøyene.

- Ti millioner spillere

Dette er ikke første gang Artplant plukkes ut til å lage spill av kjente internasjonale merkevarer.

Utvikleren fikk i fjor mye oppmerksomhet for spillet basert på tv-serien «Battlestar Galactica» - ett spill de også høstet prisen for Beste nettleserspill for.

Nå knyttes det store forventninger til deres neste onlinerollespill, lagt til det velkjente «Game of Thrones»-universet.

Etter planen skal det være spillbart en gang i 2013.

- Hvorfor er det akkurat dere som får disse lisensene?

- Det begynte for fire år siden. Vi satte oss en strategi på å bli veldig gode på 3D MMO webspill og ikke noe annet, sier Wulff.

Han forklarer at Artplant har bygget opp kompetansen og teknologien sin rundt dette målet, noe de fikk uttelling for da horder av spillere skulle innom «Battlestar Galactica» for å teste spillet.

- I «Battlestar Galactica» er det ti millioner folk som har vært inne og prøvd, det er ganske massivt. Den vanskelige biten er serveren som styrer alt i bakgrunnen.

- Vi klarer å lage en ordentlig flerspilleropplevelse med flere tusen spillere i universet og massive kamper med mange spillere samtidig. Det er det ingen andre som har klart å få til i nettleseren, så der har vi en veldig fordel.

Jobber også med nisjespill

Når det gjelder «G.I. Joe: Special Ops» er det et såkalt moba-spill (multiplayer online battle arena), noe som betyr at det føyer seg ved siden av spillfenomener som «DOTA» og «League of Legends».

Spillet skal etter planen komme ut 29. juni, parallelt med lanseringen av actionfilmen «G.I. Joe: Retaliation».

Samtidig har Artplant også hendene fulle med robotspillet «Mech Tactics», som nå spilles i lukket betautgave i Tyskland.

I motsetning til de andre spillene Artplant jobber med, er det ikke basert på noen kjent merkevare, og ifølge Wulff befinner det seg i en annen størrelsesorden.

- Vi regner ikke med at det er veldig mange som kommer til å spille det, men derimot en hard kjerne som vil spille over tid.

- Dette er det ultimate drømmespillet for nisjen, mens «G.I. Joe» er noe som er bredere og som mange skal kose seg med.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3