- Dere har stukket penisene deres inn i et vepsebol

«Militante» datahackere truer Sony med represalier.

4. april 2011 16:27

Det som av Kotaku blir beskrevet som en militant hacker-gruppe, kalt Anonymous, har fremsatt alvorlige trusler mot Sony. Tidligere har denne gruppen stått bak dataangrep mot giganter som Visa og Mastercard. Bakgrunnen for truslene mot Sony er underholdningsselskapets heksejakt på George «GeoHot» Hotz, som klarte å hacke PlayStation 3-konsollen tidligere i år.

Samme mann var for øvrig svært sentral da iPhone ble hacket.

På grunn av Hotz' hack har flere onlinespill blitt gjenstand for omfattende juks, blant dem «Call of Duty: Modern Warfare 2», mens 21-åringen selv mener han bare la ut selve «nøkkelen» til PS3 på sin blogg som hevn for at Sony fjernet muligheten til å installere operativsystemet Linux på konsollen, slik det var anledning å gjøre da maskinen ble lansert.

Sony har gått rettens vei for å få tilgang til Hotz’ Paypal-konto. De mener han kan ha mottatt økonomisk støtte i tiden før han klarte å «åpne» PlayStation 3. I tillegg gav en dommer i New Jersey klarsignal til å innhente IP-adressene til alle som har besøkt Hotz’ hjemmeside. Dessuten har Sony har fått tilgang til hans YouTube-side, Twitter og bloggside.

Alt dette for å samle bevis før en rettssak kan ta til.

- Har krenket privatlivet til tusener

Anonymous skriver at Sony med denne klappjakten på de to hackerne Hotz og Graf_Chokolo har «stukket penisene sin inn i et vepsebol» og at selskapet med dette må være forberedt på konsekvensene. Spillbloggen Kotaku spekulerer i om truslene kan innebære at flere Sony-nettsider kan bli angrepet, eller til og med tjenesten PlayStation Network - selve ryggraden for alle onlinetilbud på PlayStation 3.

- Gratulerer, Sony. Dere har nå fått den udelte oppmerksomheten fra Anonymous. Den rettslige prosessen mot våre hackervenner, GeoHot og Graf_Chokolo, har ikke bare alarmert oss – vi anser dette som utilgivelig, heter det blant truslene som nå er fremsatt.

- Dere har misbrukt rettssystemet i et forsøk på å sensurere informasjon om hvordan produktene deres fungerer. Dere har gjort deres egne kunder til ofre utelukkende med for å ha samlet og delt informasjon, og fortsetter å jakte på en hver person som søker denne informasjonen. Ved å gjøre dette har dere krenket privatlivet til tusener. Dette er opplysninger som disse var villige til å lære verden gratis. Den samme type opplysninger som dere vil undertrykke på vegne av grådighet og for å ha en komplett kontroll over brukerne.

Nå vil dere erfare vreden til Anonymous. Dere så et vepsebol og stakk penisene deres inn. Dere må møte konsekvensene for deres handlinger - på Anonymous-måten.

Sony jobber med å få rettssaken mot GeoHot lagt til San Francisco, ikke hjemstaten hans New Jersey. Dette fordi Sony mener å kunne bevise at hackingen av PlayStation 3 har forgreninger til California, blant annet gjennom at Hotz skal ha mottatt økonomisk hjelp fra mennesker på vestkysten. Dessuten blir det hevdet at de fleste som har benyttet koden til Hotz er bosatt i dette området av USA.

For ikke mange dager siden anklaget Sony George Hotz for å ha brutt visse rettslige krav, ettersom han skulle ha «rømt» til Sør-Amerika og ikke oppholdt seg i landet slik dommeren har pålagt han. Den musikalske PS3-hackeren slo tilbake dagen etter og latterliggjorde disse påstandene. «Jeg har ikke rømt, jeg er bare på ferie», var hans svar. «Men jeg kommer snart tilbake til USA, for det er så vanskelig å oppdrive Xperia Play i landet jeg oppholder meg i nå», sa han på syrlig vis. Xperia Play er Sonys nylanserte mobilsatsning.

Foto (hovedbilde): Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3