Er dette tidenes jobbsøknad?

Hacket PS3 - vil gjerne jobbe for Sony.

3. januar 2011 11:23

Etter tre år med en velfungerende kopibeskyttelse klarte hackere å åpne Sonys spillkonsoll tidligere i høst. Piratfeiringen ble kort – for gjennom en intens katt-og-mus-lek har Sony tettet sikkerhetshullene med nye maskinvareoppdateringer.

De nyeste PlayStation 3-spillene har derfor vært piratsikre, ettersom de krever at du har den seneste maskinvareoppdateringen installert. Blant annet har flaggskiptittelen «Gran Turismo 5», som ble sluppet før jul, vist seg å ha blitt en hard nøtt å knekke for hackere.

I forrige uke annonserte en hackergruppe, den samme som også var ansvarlig for å åpne Nintendo Wii, at de har klart å knekke «nøkkelen» som godkjenner programvare på PlayStation 3. Gruppen avslørte også at de har planer om å slippe utviklingsverktøy til maskinen.

Nå har imidlertid hackeren George «GeoHot» Hotz, som var involvert i å knekke kopibeskyttelsen på iPhone, kommet dem i forkjøpet. Ikke bare har han klart å knekke koden – han har lagt nøkkelen ut på nettet!

Koden, som kalles en «root key», er nøkkelkoden som brukes når PlayStation 3-maskinen skal godkjenne programvare før den kjøres. Denne nøkkelen er konstant for at all programvare skal kunne kjøre, og kan ikke oppdateres. Derfor antar mange hackere nå at Sonys spillkonsoll kan være åpnet for all fremtid.

På nettsiden www.geohot.com har Hotz lagt ut koden, samtidig som han påpeker at han ikke støtter piratkopiering. Han bruker samtidig anledningen til å fri til Sony om jobb.

- Hvis dere vil at neste konsoll skal være sikker, kan dere ta kontakt med meg. Det gjelder alle tre (konsollprodusentene - journ. merk.). Det hadde vært moro å være på den andre siden, skriver han på nettsiden.

Sonys PlayStation 3 er den siste konsollen som har blitt hacket. Både Microsofts Xbox 360 og Nintendo Wii har vært plaget med piratkopiering. Microsoft satte i 2009 i gang tiltak for å sperre ute pirater fra deres onlinetjeneste, Xbox LIVE. Resultatet var at flere hundre tusen spillere ble utestengt.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3