600.000 Xbox LIVE-kontoer kan være sperret

Flere hundre tusen brukere er sperret ute som følge av spilling med piratkopierte Xbox 360-spill, påstår spillblogg.

12. november 2009 12:42

Microsoft har flere ganger gjort oppmerksomme på sine brukervilkår når det gjelder Xbox LIVE-tjenesten:

Bruker du konsollen til å spille piratversjoner, ja da står du i fare for å bli kastet ut av onlinespillingen og få konsollen din låst.

- UTESTENGTE BRUKERE RINGER HELE DØGNET

Så langt har ingen visst noe om omfanget av sperrede konsoller. Inntil nå: 600.000 Xbox 360-maskiner kan være stengt, og tallet kan stige til 1 million før jul, påstår bloggen pinoycosplay.blogspot.com.

De skriver at man har fått tallene fra en anonym kilde som jobber på supporttelefonen til Microsoft.

Kilden mener også at det har blitt et aldri så lite helvete å håndtere alle klagene som kommer i kjølvannet av utestengelsene av Xbox-brukere.

- Kontoret vårt har gått til helvete. Folk har ringt hele døgnet, og mesteparten er skrikende tenåringer som ikke forstår regelverket som følger med konsollen, skal kilden ha sagt.

Ifølge BBC.com, som har tatt denne saken videre og gått til kilden, har Microsoft bekreftet at det er en «liten prosentandel» som har blitt sperret ute, selv om selskapet ikke vil gå ut med spesifikke tall.

- Vi går ikke ut med spesifikke tall, men kan si at alle konsollene har blitt bekreftet til å ha brutt regelverket, sier firmaet i en uttalelse til BBC.

Totalt 34 millioner 360-konsoller er solgt siden lanseringen i 2005. 20 millioner av disse har LIVE-tjenesten. 1 prosent, om vi først skal snakke prosentandeler, er 200.000. Det er derfor ingen tvil om at det er mange som har fått en smekk etter å ha brutt LIVE-brukervilkårene.

De maskinene som blir oppdaget i å bruke piratkopierte spill blir sperret ute av Microsofts online-tjeneste Xbox Live, mens det fremdeles vil være mulig å spille spill uten internett-tilkobling.

Da PressFire tidligere i høst spurte Niklas Lindén, Product Marketing Manager i Microsoft Sverige, om hva policyen til selskapet er i forbindelse med slike saker, svarte han:

- LIVE er en tjeneste der vi fokuserer på høy sikkerhet for å holde høy kvalitet. Oppdager vi fusk sperres konsollen fra LIVE. Konsollen, ikke brukeren, påpekte Lindén.

Microsoft Norge var ikke tilgjengelig for kommentar.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3