PlayStation-telefonen lanseres i mars

- Over 50 spill er på vei til Xperia Play, bekrefter Sony Ericsson.

14. februar 2011 19:12

Etter flere måneder med spekulasjoner kom omsider bekreftelsen i slutten av forrige måned: Sony slipper snart en PlayStation-telefon som kjører på den seneste versjonen av Android-plattformen, kalt Gingerbread.

I forbindelse med Mobile World Congress i Barcelona i går viste Sony Ericsson-sjefen Bert Nordberg frem denne telefonen, kalt Xperia Play.

Han kunne røpe at avgjørelsen om å lage en slik spillmobil ble tatt tilbake i 2005. Det skulle ta seks år får dette manifesterte seg. Også PlayStation-sjef Kaz Hirai hadde tatt turen til Barcelona denne helgen. Hirai gjentok mye av budskapet fra pressekonferansen der den nye PSP-maskinen ble avduket.

Xperia Play lanseres allerede i mars, kom det fram under Mobile World Congress-messen.

«FIFA», «Dead Space» og «Assassin's Creed» blant lanseringsspillene

Sony er forpliktet med å tilby PlayStation-innhold til Android-operativsystemet, og en egen PlayStation-butikk skal åpne før jul som sørger for slikt digitalt innhold til Xperia Play, fortalte han ifølge VG247.

Denne satsningen går under navnet PlayStation Suite.

Det er i første rekke titler som kom ut til den første PlayStation-konsollen som vil havne i PlayStation Store – myntet på Android-mobilbrukere. Dette ble først avslørt i forbindelse med en pressekonferanse i Tokyo i slutten av januar, samtidig med at Sony viste fram den neste PSP-konsollen, som går under kallenavnet NGP.

Sony har avslørt at spillet «Crash Bandicoot» følger med på kjøpet når Xperia Play lanseres. GameSpot UK fikk bekreftet at innhold du allerede har kjøpt på PlayStation Store – enten via PS3 eller PSP – må handles på nytt til Xperia Play.

Over 20 spillutgivere sørger for at det vil være 50 titler tilgjengelig på lanseringen, skriver VG247. Flere av disse spillene ser du i videoen nederst i denne saken.

Versjoner av «FIFA», «Dead Space», «Assassin's Creed» og «Guitar Hero» er alle bekreftet til denne nye mobilen.

Batteritiden blir detaljert i en pressemelding fra Sony Ericsson. Det hevdes at du vil kunne bruke den til å spille i mer enn fem timer, mens du klarer å presse ut nesten åtte og en halv time om du bruker telefonen til samtaler. Standby-tiden blir «opp til 425 timer», hevder Sony Ericsson.

Denne mobilen blir tilgjengelig i to farger på lansering; svart og hvit. Og inkludert på kjøpet følger det et handsfree headset, et 8GB stort minnekort, lader og en micro-USB-kabel.

Xperia Play er ventet i butikker i mars. Eksakt norsk dato og pris er foreløpig ikke bekreftet.


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3