PlayStation + Android = Sant

Blir Sony redningen for spill på Android-telefoner?

27. januar 2011 13:05

I tillegg til at Sony i natt annonserte sin nye PlayStation Portable-maskin, har de også kunngjort en helt ny satsing på mobilspill.

Under merkenavnet PlayStation Suite, har Sony nå tenkt å levere spill til Android - Googles operativsystem for mobiltelefoner.

I en pressemelding forteller Sony at markedet for mobiltelefoner har forandret seg dramatisk de siste årene, og at dette er grunnen til at de vil tilby «PlayStation-opplevelsen» til enda flere brukere. 

Vil stimulere utviklermiljøet

Den nye satsingen skal etter planen rulles ut i løpet av året, hvor det er førstegenerasjons PlayStation-klassikere som står først i køen.

Ingen spesifikke titler er så langt bekreftet, men på Sonys pressekonferanse i Tokyo tidligere i dag ble både «Wild Arms», «Rally Cross», «Medievil» og «Syphon Filter» nevnt.

Der kom det også fram at Sony med dette kommer vil skape et eget utviklingsmiljø for at det skal komme nytt og interessant innhold til PlayStation Suite. En egen PlayStation-butikk for Android vil også bli lansert, noe som skal gi direkte tilgang til PlayStation-produkter til alle Android-baserte enheter.

Sony Ericsson har allerede flere mobiltelefoner på markedet som bruker Googles Android-system, og i tillegg til Sonys nye «PlayStation-mobil» avslører pressemeldingen at Sony vil gi andre produsenter muligheten å bli sertifisert til PlayStation-telefoner. På den måten vil Sony ha godkjent telefonene for brukerstøtte av PlayStation-delen.

Sonys nye satsing på Android kan forandre spillmarkedet i positiv forstand. Tross solide salg av mobiltelefoner, har plattformen slitt med å holde følge med alt innholdet som eiere av iPhone og iPad har nytt godt av. Google uttalte nylig misnøye med salget av applikasjoner på plattformen.

Teknosiden Engadget la i går ut en video som viser den nye PlayStation-mobilen i aksjon. Den har fått navnet Xperia Play:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3