Sony har endelig avduket sin neste konsoll

PSP2 er en kraftplugg!

27. januar 2011 08:31

Under en pressekonferanse i Tokyo kom avsløringene som alle visste var på trappene: Ryktene om en PSP2 har vært så overbevisende og overveldende i flere måneder allerede, konsollen har etter hvert blitt bransjens dårligst bevarte hemmelighet.

Og i går ble PlayStation-telefonen, kalt Xperia Play, avslørt.

Kotaku liveblogget seg gjennom seansen i morgentimene i dag, og PSP2 inneholder flere av funksjonene som det har lekket informasjon om: I første rekke ser den ut til å levere gnistrende grafikk som du vanligvis forbinder med hjemmekonsollene Xbox 360 eller PlayStation 3, noe som fikk utviklere med tilgang på PSP2 til å kalle den «en iPhone på steroider» i fjor.

NB! Se bilder av den nye konsollen i galleriet vårt.

Maskinen har også en trykkfølsom skjerm på fronten, og du kan kontrollere spillene på flere måter: Enten ved hjelp av det tradisjonelle oppsettet du kjenner i PlayStation-sammenheng (nå også med TO analogstikker). Du kan også bruke den trykkfølsomme skjermen - eller bruke et trykkfølsomt felt plassert på baksiden, som har de samme målene som frontskjermen. Det ble også demonstrert hvordan enkelte spill vil la deg kombinere denne måten å spille på.

Noe av det Kotakus utsendte ble mest imponert over var «Uncharted»-demonstrasjonen. Det minnet om det første PS3-spillet, skrev spillbloggen. Men «Uncharted» var bare ett av mange spill som ble annonsert å være på vei til konsollen.

NB! Se videoen som ble vist forut for pressekonferansen nederst i saken.

Uncharted og Killzone på ny konsoll

Sony-topp Kaz Hirai ønsket velkommen etter en konseptuell video, og fortalte at PSP2 er selskapets satsning for å møte et helt nytt mobilt spillmarked.

- Denne måten å spille på skaper en ny opplevelse mens spillet utfolder seg i dine hender. Markedet av håndholdtspill har gått igjennom en radikal endring siden vi lanserte PSP, fortalte Hirai.

- I dag kan man få spillopplevelsen gjennom en smarttelefon eller lignende. Vi, som en plattformprodusent, må adressere dette.

Under hele pressekonferansen ble navnet NGP brukt om den nye spillmaskinen: Next Generation Portable. Dette er arbeidstittelen som Sony bruker. Det som er helt sikkert er at Sony satser stort på en type spillopplevelse som skiller seg radikalt fra Nintendo, som nylig demonstrerte sin 3DS-konsoll i Amsterdam. (3DS slippes i Norge den 25. mars).

Sony avslørte at NGP vil lanseres i løpet av 2011. Det var snakk om «julen», som et mer eksakt tidspunkt. Ingen prisantydninger ble gitt.

Noen fakta om konsollen: Den har en stor OLED-skjerm (5”). Den er altså større enn det vi kjenner fra de første PSP-modellene. Dessuten har NGP støtte for 3G og WiFi – og systemet er ikke diskbasert, men basert på minnekort. Den er utstyrt med kamera både foran og bak.

Les også: Sony vil selge PSP2-spill både fysisk og digitalt.
Les også: PSP2 vil ta sosiale medier til nye høyder
Les også: ...og hva så med batteritiden på PSP2? 
Les også: Tvilsomt at Europa får kloa i PSP2 i år

Sony ramset opp en rekke spill som vil komme til konsollen: «Hot Shots Golf», «Gravity Daze», «Killzone», «Hustle Kings», «Reality Fighters», «Smart As», «Broken», «Little Big Planet», «WipeOut», «Resistance», «Little Deviants» og «Uncharted».

Dette er selskapets egne merkenavn. I tillegg har et bredt lag bestående av tredjepartsutviklere bedyret sin støtte til systemet.

- Call of Duty vil sette standarden

Activision, Epic, SEGA, Capcom, Koei og Konami var alle på plass i Tokyo – og enda flere spill ble vist fram. «Yakuza 4» blir etter alt å dømme overført til denne konsollen. Det ble i hvert fall demonstrert fra scenen. Det dukker også opp en nedlastbar versjon av «Monster Hunter Portable 3» på NGP. 

Epic Games demonstrerte en ny versjon av teknologidemoen «Epic Citadel», og omtalte NGP som «fire ganger kraftigere enn noen annen håndholdtmaskin vi har testet».

Kanskje ikke den spilltittelen som i utgangspunktet skapte størst applaus i salen, men «Hot Shots Golf» ble demonstrert - og viste et annet interessant aspekt ved NGP: Ved å forandre kameraet er du plassert i selve spillet, i førstepersonsynsvinkel. Og ved å bevege konsollen rundt endrer synsvinkelen tilsvarende. Gyroskop, altså, slik du kjenner fra iPad/iPhone og Sixaxis i PS3-sammenheng.

«Metal Gear Solid»-skaperen Hideo Kojima var også på plass i Tokyo, og demonstrerte en versjon av «Metal Gear Solid 4» på NGP. Han var ikke på plass for å annonsere et nytt spill, men brukte anledningen til å fortelle hva han tenker om konsollens potensial. Kojima sa at drømmen om å gi ut et spill til en hjemmekonsoll - der du kan fortsette på en håndholdtmaskin, nå kan bli til virkelighet. Og cloud computing kan tilføre et nytt aspekt til spillingen, sa han. 

Et helt nytt spill som forener alle disse elementene er på trappene, Kojima fortalte at han har mer om dette på E3-messen i sommer.

Kaz Hirai introduserte deretter Philip Early fra Activision som kunne avsløre at «Call of Duty» vil slippes løs på NGP. 

- Vi tror at «Call of Duty» vil sette standarden for denne neste generasjonen håndholdtspilling, uttalte han, og understreket at mulighetene for sosial nettverking, kontroller på både forsiden og baksiden og to analogstikker gjør at alt er mulig.

NB! PressFire kommer tilbake med mer stoff om denne nye Sony-konsollen. 

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3