- PSP2 blir «iPhone på steroider»

Sony planlegger en ny PSP som skal være klar til lansering neste år, hevder innsidekilder.

18. mai 2010 13:07

Vi har tidligere skrevet om spillutgivere som forbereder seg på et PSP-fremstøt etter at Sony går på podiet og «annonserer spesifikke nyheter» som omhandler håndholdtkonsollen sin.

Den nye PSP’en blir, om det er hold i disse ryktene, etter alle solemerker en kraftig oppgradering sammenlignet med modellene som er på markedet nå.

Sony har ikke oppnådd suksess med sin seneste PSP Go, lansert i fjor høst og først vist frem på E3 2009, som baserer seg på digital spilldistribusjon. Det er dette som nå gjør at ryktene om en PSP 2 skyter fart en knapp måned før E3 starter i Los Angeles.

Les også: PS3 øker, PSP sakker akterut.

Det blir allerede utviklet spill til en PSP 2 med sikte på en lansering i 2011, skriver spillnettsidene Eurogamer og VG247 som hevder å ha fått opplysninger fra folk med kjennskap til den nye PSP-modellen.

PSP 2 ER «FUCKING POWERFUL»

Kildene til Eurogamer bekrefter opplysninger som VG247 har gravd frem i kjølvannet av at bransjenettstedet MCV nylig åpnet ballet med sitt PSP2-sladder.

I tillegg brukes merkelappen «iPhone på steroider» for å beskrive den nye håndholdtkonsollen til Sony.

PSP 2 blir med «99 prosents sannsynlighet» ikke å se på E3, hevder kildene til VG247. I hvert fall ikke i en ferdig versjon man selv kan beskue i Sony-boden.

Hva som blir annonsert fra scenen i Los Angeles 15. juni er en annen sak…

Det er allerede spill i produksjon hos mer enn én britisk utvikler som skal bruke denne nye teknologien. Den nye modellen inneholder to kameraer – ett plassert på utsiden av konsollen og ett på innsiden, sier denne informanten.

Videre påstås det at PSP2 vil ha en trykkfølsom skjerm og fortsette satsningen mot digital distribusjon av spill som vi finner på PSP Go. I tillegg nevner VG247-artikkelen at det blir støtte for 3G noe som blir en klar forbedring i forhold til Go som er avhengig av trådløst nettverk for at du skal komme i kontakt med omverdenen eller laste ned innhold.

Det skal allerede ha vært ferdige prototyper av PSP 2 i sirkulasjon hos utviklere, og en av dem beskriver den nye konsollen som – unnskyld språket; «fucking powerful» med sin firekjerners cell-prosessor. I tillegg til en rask, kraftig prosessor, er det en batterieffektiv innmat som Sony har dyttet inn i denne PSP-prototypen, hevdes det.

Eurogamers søsterside Digital Foundy beskrev denne teknologien i en lengre artikkel allerede i fjor sommer.

Hvis Sony har noe å melde om en slik påstått konsoll, kan det være verdt å følge ekstra godt med når Jack Tretton går på scenen i Los Angeles under spillmessen E3 den 15. juni.

NB! Bildene vi har brukt i denne saken er uoffisielle illustrasjoner som folk har spredt på nettet og der fantasien har løpt løpsk.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3