PS3-salget runder 35 millioner

PlayStation 3-salget øker mens PSP sakker akterut. Sony har lagt fram resultatene fra finansåret 2009.

13. mai 2010 12:45

Sony har som siste spillselskap av de tre store lagt frem tallene sine fra siste finansår som ble avsluttet 31. mars i år. Det mest hyggelige i den rapporten for Sony sin del er at PlayStation 3-salget øker.

Sammenlignet med forrige finansår er 3 millioner flere konsoller solgt. I løpet av finansåret 2009 sett under ett ble 13 millioner nye PlayStation 3 solgt, viser Sonys tall, noe som gjør at det totale antallet nå er 35,7 millioner.

Les også: Nintendo-dominansen fortsetter, til tross for inntektsfall.
Les også: Microsoft runder 40 millioner solgte Xbox 360-konsoller.

Håndholdtkonsollen PSP gjør det imidlertid ikke så bra. Selv om den hittil siste modellen kalt PSP Go ble lansert for bare sju måneder siden, synker salget om man ser alle PSP-modellene under ett.

Forrige gang Sony la frem resultatene viste PSP-salget 14,1 millioner. Sist finansår ble 9,9 millioner PSP-konsoller solgt – altså en nedgang på omtrent 4 millioner PSP-er.

SATSER HARDT PÅ 3D

Nedgangen i PSP-salget reflekteres også i antallet spill solgt til denne konsollen.

Nesten 6 millioner færre PSP-spill ble solgt i perioden 1. april 2009 til 31. mars i år (44,4 enheter totalt).

Salget av spill til PlayStation 3 er imidlertid på vei opp.

115,3 millioner spill til PS3 er en økning på 12 millioner fra forrige finansår, og markerer en tendens Sony regner med vil fortsette.

Les også: Ny PSP på vei?

Ikke minst når man denne sommeren skal fortelle om planene rundt 3D-spilling på PS3 – noe som forventes å dominere deler av pressekonferansen som Sony holder under E3-spillmessen i midten av juni.

3D-offensiven strekker seg på tvers av de ulike Sony-divisjonene, men inkluderer også et fokus på nye spillopplevelser.

- Sony planlegger en aggressiv markedsføring av 3D-relaterte produkter, nettverkstilbud og andre foretningsområder med det for mål å vokse ytterligere, uttaler selskapet i en pressemelding (via Eurogamer).

Som en liten kuriositet: PlayStation 2, den gamle, gode konsollen som ble lansert tilbake i 2000, går bare 600.000 enheter tilbake sammenlignet med forrige finansår.

Hele 7,3 millioner utdaterte PS2-konsoller ble solgt det siste året, opplyser Sony.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3