Annonse
Annonse
Sony får tilgang til PS3-hackerens «lommebok»
Saumfarer PayPal-kontoen til «GeoHot».
No items found.
18. March 2011, 07:44

Dommer Joseph Spero har gitt Sony medhold i underholdningsgigantens krav om å få tilgang til George «GeoHot» Hotz sin PayPal-konto. Etter at Hotz klarte å «åpne» PlayStation 3-konsollen tidligere i år, har Sony jobbet iherdig med å forsøke å minimere skadene – blant annet gjennom å rulle ut nye programvareoppdateringer til konsollen. Og; jakte på de skyldige hackerne med Hotz i spissen.

Hotz, som også hacket iPhone for noen år siden, hevder at kodeknekkingen var motivert av at Sony i fjor fjernet muligheten for å kjøre operativsystemet Linux på maskinen.

Og bedyrer at han ikke hadde andre intensjoner enn å gjøre det mulig å installere Linux igjen. Men andre hackere har brukt Hotz’ kode til å jukse i «Modern Warfare 2» – og har ødelagt onlineopplevelsen for andre PS3-spillere.

Sony undersøker om «GeoHot» har fått penger fra bakmenn

Sony har nå fått rettens medhold til å granske transaksjoner som har vært innom «GeoHot» sin PayPal, skriver Wired. Dette for å finne ut om han har fått donasjoner i perioden 1. januar 2009 og 1. februar 2011.

Eventuelle funn vil også avgjøre om Sony kan dra Hotz for retten i San Francisco eller New Jersey. Finner man ut at George Hotz har hatt finansielle velgjørere med geografisk tilhørighet i Nord-California, så blir Hotz nødt til å møte opp i retten i San Francisco – ikke hjemstaten New Jersey.

Sony mener å vite at de fleste som har misbrukt «GeoHot»s kode stammer fra California, og er interessert i å legge den forestående rettssaken til San Francisco.

Hotz på sin side har nektet hardnakket for at han har fått penger fra bakmenn, eller på annen måte har mottatt donasjoner i perioden før han klarte å knekke PS3’en. Etter at Sony banket på døren hans, har han imidlertid uttrykt at han gjerne vil ha finansiell hjelp for å betale advokatene før saken hans kommer opp for retten – blant annet på sin hjemmeside.

Det er få dager siden en dommer i New Jersey ga Sony klarsignal til å innhente IP-adressene til alle som har besøkt «GeoHot» sin hjemmeside. Dette for at Sony kan klare å identifisere personer som har lastet ned filer som er assosiert med Hotz’ nettside. I tillegg har Sony rettens velsignelse til å snoke rundt på YouTube-siden hans, Twitter-kontoen er også gjort tilgjengelig for den fornærmede part – og det samme er hans bloggside.

Nå som Sony har satt Hotz i «karantene», snoker rundt på hans PayPal og Twitter, har PS3-hackeren fått mye fritid, kan det virke som. Denne rappen, der «GeoHot» lar Sony gjennomgå, er noe av det han har syslet med de siste ukene:


Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum