Annonse
Annonse
Sony jakter på PS3-hackernes IP-addresser
Gjennombrudd i krigen mot George «GeoHot» Hotz.
7. March 2011, 14:22

Har du besøkt «GeoHot» sin nettside, eller lastet ned filer som har noe med hackingen av PlayStation 3 å gjøre? Da kan det hende at Sony snart får kloa i IP-addressen din.

En føderal dommer fra New Jersey har godkjent Sonys krav om å få hente inn IP-addresser fra besøkende som har vært på Hotz sin hjemmeside. Sony vil da få tak i serverlogger og IP-addresser fra Bluehost, som er «GeoHot»s serverleverandør, skriver det amerikanske teknologimagasinet Wired.

I tillegg jakter Sony på informasjon som kan hjelpe med å identifisere personer som har lastet ned filer som er assosiert med Hotz sin nettside. De har også fått godkjent stevningen for Hotz sin bloggerside som er hostet av Google, Twitter-kontoen hans og YouTube-kontoen som la ut videoen om hvordan man bruker hacken i praksis på PlayStation 3.

Når det gjelder sistnevnte, krever Sony at de får all data fra YouTube som kan påvise samtlige brukernavn og IP-addresser fra dem som har sett på og kommentert på videoen.

Sony argumenterer med at de vil påvise at Hotz hacket PlayStation 3 fordi han hadde planlagt fra starten av å distribuere koden. Sony mener han har oppfordret andre til å bruke koden han la ut for å muliggjøre piratkopiering på konsollen.

Sony vil også flytte søksmålet mot Hotz fra hjemstaten hans New Jersey til byen San Francisco, fordi serverloggene vil påvise at de fleste som har tatt i bruk koden til GeoHot bor i California.

Hotz har påløpt seg store kostnader på grunn av søksmålet fra Sony og har tidligere gått ut for å be om donasjoner, til å kunne betale for advokatene som forsvarer han. 

«GeoHot» har også vist seg fra en musikalsk side, ved å legge ut sin fengslende og Sony-fiendtlige rap:

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum