Bytter jungelstøvlene fra «Uncharted» med «Star Wars»

Stjernesignering for EA.

4. april 2014 10:51

(PressFire.no): Det vekte oppsikt da Amy Hennig, den kreative sjefen hos Naughty Dog, sluttet i sin stilling tidligere i år.

Ikke bare ble det den første i en lang rekke Sony-relaterte oppsigelser denne våren. Enkelte har hevdet at det var vondt blod mellom henne og studioet.

«»

Uenighet om Uncharted 4?

Hennig har lang fartstid i bransjen.

Hun har vært innom selskaper som Nintendo, EA og Crystal Dynamics, før hun begynte i Naughty Dog for å jobbe med «Jak & Daxter»-serien, og videre bli designsjef og manusforfatter for de tre «Uncharted»-spillene.

Det sies, uten at det er bekreftet fra offisielt hold, at grunnen til hennes oppsigelse var uenighet om retningen kommende «Uncharted 4» tok.

Hennigs tidligere sjefer slo tilbake mot rykteflommen, og avviste historiene om at hun skal ha blitt presset ut.

«»

Star Wars-offensiv

Nå er det i alle fall klart hvor Hennig tar veien. Hun blir nemlig ansatt hos Electronic Arts, nærmere bestemt i Visceral Games.

«Dead Space»-studioet jobber for tiden med et «Star Wars»-prosjekt, etter at EA tok over lisensen. Også DICE og BioWare arbeider med «Star Wars»-relaterte spill, uten at noen av disse skal være direkte knyttet opp mot de kommende filmene.

Hennig blir den kreative sjefen til «Star Wars»-gjengen hos Visceral.

Inspirert av de beste

«Star Wars»-spillene som er under utvikling på tvers av EAs studioer, kan ha potensiale.

Det er ikke lenge siden EA-sjefen Andrew Wilson fortalte at de blant annet ser mot de nyere «Batman»-spillene i «Arkham-serien til inspirasjon.

Det å ta alt det som gjør «Batman»-verdenen unik, knytte bånd til filmene og tegneseriene, men samtidig skape en historie som står helt på egne bein, var ifølge Wilson nøkkelen til spillenes suksess.

Og det er en tilsvarende oppskrift de vil følge med «Star Wars»-spillene sine.

Svært lite om disse prosjektene er til nå kjent. Det eneste som er bekreftet er at DICE jobber med en ny utgave av «Star Wars: Battlefront». Vi håper å høre mer på den viktige E3-spillmessen i Los Angeles om to måneder.

FOTO (hovedbilde): StarWars.com.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3