«Uncharted»-veteran forlater Naughty Dog

– Hun ble presset ut.

5. mars 2014 10:17

(PressFire.no): Amy Hennig har forlatt «Uncharted»- og «The Last of Us»-studioet Naughty Dog.

Det var IGN som først formidlet disse opplysningene. Spillnettsiden har fått høre dette fra «pålitelige kilder»

Ifølge kildene deres skal Hennig ha blitt «presset ut» av mennene som har ledet utviklingen av fjorårets kritiker- og prisvinner, «The Last of Us».

Bekrefter oppsigelse

I ettertid har en Sony-representant bekreftet overfor IGN at Amy Henning har sluttet, men utdyper ikke hva som ligger bak.

- Vi kan bekrefte at Amy Hennig har forlatt Naughty Dog. Amy har levert betydelige bidrag til spillbransjen og vi setter pris på alt hun har gjort for Naughty Dog.

Sony hevder utviklingen av det neste «Uncharted»-spillet ikke vil bli påvirket.

Prisbelønt skribent

Amy Hennig feiret nylig ti år i det respekterte spillstudioet, og har vært en av nøkkelpersonene i «Uncharted»-serien. Hun har hatt en kobinert rolle som regissør og manusforfatter på spillene.

Hennig vant priser fra Writers Guild of America for både «Uncharted 2: Among Thieves» og «Uncharted 3: Drake’s Deception».

Det britiske spillmagasinet Edge kåret i 2006 Amy Hennig til en av de mest innflytelsesrike kvinnene i spillbransjen. 

Hun har foreløpig ikke kommentert oppsigelsen.

Neil Druckman og Bruce Straley har begge bidratt til de to første «Uncharted»-spillene i varierende roller, men slapp taket i serien da de begynte arbeidet av «The Last of Us».

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3