Slår tilbake mot «Uncharted»-ryktene

Ble Amy Hennig presset ut?

7. mars 2014 10:05

(PressFire.no): Denne uka kom det meldinger om at en av hovedpersonene bak «Uncharted»-spillene, Amy Hennig, skal ha blitt «presset ut» av kolleger.

Hennes avgang ble senere bekreftet av Sony.

Men det henger igjen noen ubesvarte spørsmål i lufta: 

Hva er egentlig grunnen til Hennigs avskjed, og ligger det en dyptliggende konflikt i bunn?

Intern maktkamp?

Det var IGN som først hadde hørt fra sine kilder at Amy Hennig etter ti år hos dette spillstudioet ble utsatt for press fra noen av sine kolleger.

«The Last of Us»-skaperne, Bruce Straley og Neil Druckmann, skal nå ha tatt over utviklingen av prestisjespillet «Uncharted 4», ble det påstått.

Sony og Naughty Dog har ikke bekreftet, eller avkreftet, at duoen bak 2013s mest prisvinnende spill nå styrer «Uncharted»-skuta.

Utgiveren har imidlertid hevdet at arbeidet med spillet ikke blir forsinket på grunn av Hennigs avskjed.

Uprofesjonelt og feilaktig

Studiosjefene i Naughty Dog, Evan Wells og Christophe Balestra, har nå uttalt seg:

 Tidligere denne uka måtte vi bekrefte de beklagelige nyhetene om at Amy Hennig har forlatt Naughty Dog. Hun vil bli savnet, og som vi har fortalt før setter vi pris på de enorme bidragene hun har gjort for Naughty Dog, og for bransjen generelt.

– Vi ønsker henne alt godt videre, heter det i uttalelsen som er lagt ut på spillstudioets hjemmeside.

– Vi føler imidlertid det er nødvendig å oppklare noe som på en uprofesjonell måte feilaktig ble formidlet da denne nyheten sprakk. Bruce Straley og Neil Druckmann var ikke innblandet i det som skjedde.

– Det var veldig opprørende for oss at mange saker dukket opp, alle stammer fra denne ene sårende beskyldningen fra opphavet av saken. Som ledere i Naughty Dog, er vi ansvarlige for det som skjer med studioet vårt.

Vi må rydde opp

– Vanligvis kommenterer vi ikke rykter eller spekulasjoner rundt saker som er ment å være interne i Naughty Dog, men fordi renoméet til to av våre ansatte nå blir skadet, må vi rydde opp.

– Det er ikke mer å si om denne saken. Nå må vi vende tilbake for å gjøre det vi burde fokusere på, nemlig å lage spill, heter det i brevet fra Evan Wells og Christophe Balestra.

IGNs innledende historie, som startet dette snøskredet, står foreløpig uten tilsvar fra Amy Hennig.

Hennes versjon av det som skjedde har hittil ikke nådd offentligheten i full åpenhet. Det er per i dag heller ikke kjent hva hennes neste jobb blir.

Prestisjespill til PS4

Hennig hadde ti år bak seg hos Naughty Dog, og blir ansett som arkitekten bak de første «Uncharted»-spillene.

Bruce Straley og Neil Druckmann jobbet begge med de to første «Uncharted»-spillene – men flyttet fokuset til «The Last of Us», som kom ut til PlayStation 3 i fjor, og fikk mer ansvar til dette prosjektet.

Straley og Druckmann har i ferske intervjuer innrømmet at det er en viss sjanse for at de går i gang med en oppfølger til «The Last of Us».

«Uncharted 4» ble annonsert i fjor høst. Spillet kommer til PlayStation 4, men foreløpig er det ukjent når det blir ferdig. Denne lille fristefillmen er det eneste sluppet fra spillet til nå:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3