Bekrefter «Call of Duty»-generalens avgang

- Noen ganger er forandring det beste.

5. mars 2013 09:54

(PressFire.no): I går kom den overraskende nyheten om at den ene av to grunnleggere av Respawn Entertainment, Jason West, har forlatt spillstudioet.

West skal ha vært ute av bildet siden den langvarige rettsfloka med Activision ble løst gjennom forlik i fjor vår.

Nå bekrefter makkeren hans, Vince Zampella, at dette stemmer.

- Jason har forlatt Respawn for å ta hånd om noen personlige saker.

- Det er synd

- Vi har arbeidet sammen og fått utrettet store ting i løpet av åra, fra begynnelsen med et tidlig Segasoft-prosjekt som aldri ble utgitt, uttaler Vince Zampella.

- Det er synd å se at noen ting kommer til en slutt, men det er tider da en forandring er til det beste for å vokse – både personlig og profesjonelt, skriver Zampella på Respawns nettsider.

I 2002 etablerte West og Zampella Infinity Ward, spillstudioet som lagde «Call of Duty» og fire oppfølgere. Blant annet storselgerne «Call of Duty 4: Modern Warfare» og «Modern Warfare 2».

To år med rettsstrid

I 2010 ble duoen eskortert ut av sine kontorer etter at utgiveren Activision mente å ha funnet bevis på at disse to hadde begynt å flørte med erkefienden Electronic Arts.

De neste to årene ble en langvarig advokatprosess.

West og Zampella, sammen med flere titalls tidligere Infinity Ward-ansatte, krevde millionerstatninger for bonuser og lønn de mente å ha rett på.

Dette var penger som stammet tilbake til suksessen med «Call of Duty 4» og oppfølgeren.

I denne perioden startet West og Zampella Respawn Entertainment, og avtalte med EA om å lage et spill de skal gi ut.

Dette spillet blir avslørt på sommerens E3-spillmesse i Los Angeles.

- Jeg ønsker Jason alt det beste, og sender mine varmeste hilsener til familien hans. Respawn fortsetter å overraske meg. Folka som jobber her er fleksible og talentfulle. E3 kommer til å bli terapautisk for oss, ettersom vi kan begynne å vise fram det vi har jobbet med igjen.

Zampella varslet på Twitter i forrige uke at de allerede har begynt planleggingen av det de skal vise på E3.

- Jeg har ingen planer om å dukke opp tomhendt, skrev han.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3