«Call of Duty»-veteran legger opp

- Jason West er ute av Respawn Entertainment.

4. mars 2013 09:57

(PressFire.no): Jason West, som sammen med makkeren Vince Zampella står bak noen av tidenes mest solgte «Call of Duty»-spill, skal ha forlatt bransjen.

Både Kotaku, IGN og Polygon har fått bekreftet dette fra flere hold. West har foreløpig selv ikke uttalt seg.

Debut på E3 i juni?

I 2010 dannet Jason West Respawn Entertainment sammen med Zampella. Dette spillstudioet holder på å lage et nytt spill Electronic Arts skal gi ut.

Så sent som i forrige uke fristet den gjenværende Respawn-sjefen med at dette spillet kan bli vist på E3-messa i Los Angeles i juni.

- Jeg har ingen planer om å dukke opp tomhendt, skrev Zampella på Twitter.

- Familiære forhold

Bruddet skal ha skjedd i vennskapelighet, har Kotaku hørt, og skal være motivert av familiære forhold.

West skal i realiteten ha vært ute av Respawn siden mai i fjor, hevder Kotaku. Det er omtrent samtidig som en langvarig rettsfloke med Activision ble løst gjennom forlik.

Activision hevdet West og Zampella på ulovlig vis begynte å flørte med EA mens de fortsatt var under kontrakt.

Motparten krevde store summer i kompensasjon for bonuser de mente å ha krav på – etter suksessene med «Call of Duty 4: Modern Warfare» og oppfølgeren, «Modern Warfare 2».

En rekke tidligere ansatte ved Infinity Ward sluttet i Activision i tiden som fulgte og flere av disse jobber nå hos Respawn Entertainment.

West sin avgang skal ikke ha påvirket utviklingen av Respawns første spill, skriver Giant Bomb.

Forlik i retten

I forbindelse med avdukingen av «Battlefield 3» på Game Developers Conference (GDC) for to år siden, dukket West opp sammen med flere av sine Respawn-kolleger.

Det var i samme periode som rettstvisten med Activision var uavklart og på sitt mest spente. West sa til PressFire at det kunne drøye før en rettssak kunne ta til, selv om mai 2011 var nevnt som en aktuell måned for å få løst opp i flokene.

- Men nå ser det ut som Activision har klart å trenere det hele, slik at det blir utsettelser.

- Jeg skulle helst sett at rettssaken skjedde i morgen, for å få det overstått. Eller aller helst; ikke i det hele tatt, sa West til PressFire.

I fjor vår, ett år senere, endte konflikten med et forlik der detaljene er unnlatt offentligheten. Kravet fra de to tidligere Call of Duty-bossene skal ha vært i milliard-klassen.

- Jason West er i retten og smiler, rapporterte Ben Fritz fra LA Times da avtalen med Activision var formalisert.

- Du finner ut at to av sjefene planlegger å bryte kontraktene sine, beholde pengene du har gitt dem – og stjele 40 ansatte. Hva gjør du? Du gir dem sparken, sa Bobby Kotick, Activision-sjefen, i et intervju med The New York Times i desember.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3