- «Pokémon Sun/Moon» kommer i egen utgave til Switch neste år

Mener Eurogamer å vite.

18. november 2016 14:25
Denne teaseren skal være fra Switch-versjonen.

(PressFire.no): Neste uke er det duket for «Pokémon»-bonansa igjen, da de nyeste hovedspillene i serien kommer ut til 3DS.

«Sun» og «Moon» kan raskt bli en gigasuksess, skal vi lene oss på hysterien rundt «Pokémon GO» og økningen i både 3DS-salg og Nintendo-overskudd i etterkant.

Nintendo selv skal ha pumpet ut mer enn ti millioner eksemplarer til butikker for lanseringen, noe som er et absurd tall, tatt «Pokémon X/Y» (de forrige spillene) sine totalsalg på rundt 15 millioner i betraktning.

Ifølge Eurogamer er ytterligere et spill under utvikling, som skal fungere som den tredje versjonen av «Sun» og «Moon» – slik tradisjonen er. «Star» skal være navnet, og føyer seg inn i rekken av «tredjespill» sammen med «Yellow», «Crystal», «Emerald» og «Platinum».

Men mest interessant er det at denne versjonen skal hoppe over til Nintendo Switch, og blir dermed det første hovedseriespillet på en hjemmekonsoll – som jo hybridkonsollen også er.

Eurogamer siterer sine egne kilder på saken, men med tanke på treffsikkerheten før – og tidligere rykter – så er sannsynligheten høy for at dette stemmer.

Også bransjebladet MCV rapporterte om det samme tidligere, men hadde ingen spesifikke detaljer å avsløre.

Utviklingen av «Star» har pågått parallellt med «Sun» og «Moon», men vil inneholde flere funksjoner enn disse, i tillegg til kraftig forbedret grafikk.

Faktisk skal vi allerede ha fått sett en bitteliten del av Switch-utgaven, i avsløringsvideoen til «Sun» og «Moon» i februar. Der fikk vi et glimt av en høyoppløselig modell av Pikipek, som skal bli brukt på den kraftigere plattformen.

Det vil være mulig å overføre lommemonstre fra tidligere spill i serien via «Pokémon Box»-appen, og Eurogamer sier også at det ryktes om flere Pokémon å fange i «Star», men tar forbehold om at ikke alle kildene kunne bekrefte dette.

Spillet skal komme i løpet av 2017, sannsynligvis mot slutten av året. Om ryktene så langt stemmer, betyr det at Switch vil få både «Super Mario», «Splatoon», «Mario Kart», «Pokémon» og «Zelda» fra Nintendo selv i konsollens første ni måneder.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3