- «Mario», «Zelda» og «Pokémon» til NX innen seks måneder etter lansering

Selskapet ønsker ikke spilltørke, ifølge bransjebladet MCV.

5. august 2016 10:56

(PressFire.no): Nintendo skal visstnok ha sett seg lei på spilltørken som har plagd konsollene deres i noen år nå. Med sin nye NX-konsoll ønsker de å treffe hoppkanten skikkelig, skal vi tro kildene til bransjemagasinet MCV.

Magasinet mener nemlig å vite at Nintendo er i ferd med å gjøre klar en én-to-tre, med både spill innenfor «Super Mario»-, «Pokémon»- og «Zelda»-seriene klar innen de første seks månedene.

Fra før vet vi jo at «The Legend of Zelda: Breath of the Wild» skal komme til konsollen, og en samtidig lansering med NX ville ikke vært en stor overraskelse.

I tillegg passer det også med uttalelser fra Nintendo-general Shigeru Miyamoto, som tidligere har sagt at de muligens kommer til å vise et nytt «Mario»-spill til konsollen på neste års E3. Da vil det være nesten fire år siden forrige spill i hovedserien.

Det skal forøvrig være Game Freak som utvikler «Pokémon»-spillet, noe som, om kildene er troverdige, kan antyde at det er en portering av de kommende «Sun»- og «Moon»-spillene.

Selskapet skal også ha jobbet hardt ut mot tredjepartsutviklere, og både Sega, Square Enix, Ubisoft, Activition og Warner Bros skal ha spill under utvikling.

Kildene til MCV skal også bekrefte Eurogamers avsløring om at NX er en hybridkonsoll – primært en håndholdt som også kan kobles til tven din.

Konsollen skal ha maskinkraft som gjør at den havner en plass mellom PS3 og PS4, noe som gjør den til en svært kraftig håndholdt, om ikke en litt svak hjemmekonsoll. Eurogamer mener å vite at den uansett kommer til å parkere Wii U på alle mulige måter.

En ikke-navngitt kilde, en toppsjef i et spillselskap, sier til magasinet at konsollen neppe vil appelere til PlayStation 4-fans, men at Nintendo ser ut til å ønske å hente tilbake de som heller spiller på mobilene sine.

- Det er en fin maskin, litt uvanlig, men på en bra måte, sier kilden, som har spilt på den.

NX har lansering i mars neste år, men Eurogamers kilder sier konsollen offisielt skal vises frem allerede neste måned. Den som venter får se.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3