– Spill som kvinne i nye «Assassin’s Creed»

Dykker ned i Londons kriminelle undergrunn.

12. mai 2015 10:51

(PressFire.no): Tirsdag kveld blir de første offisielle detaljene rundt det nye «Assassin’s Creed»-spillet avslørt.

Ubisoft har allerede forskuttert dette.

For de mest utålmodige finnes det allerede flere mer eller mindre troverdige lekkasjer om denne oppfølgeren, blandet med det som ble sagt da Ubisoft var ivrige etter å annonsere spillet i fjor høst.

Et tidlig bilde fra nye Assassin's Creed.
(Foto: Kotaku).

Bytt mellom mann og kvinne

Kotaku, som også var kilden for de første store lekkasjene rundt fjorårets «Assassin’s Creed»-kolleksjon – «Rogue» og «Unity» – har igjen bevist at de har noen tette bånd inn til Ubisofts aller helligste.

Spillbloggen serverer nå de første detaljene:

* Slåssinga utvides til også å dreie seg om kamper på hestevogner i fart.

* En gripeklo blir med i våpenarsenalet.

* Navnet blir ikke «Assassin’s Creed: Victory», som enten var et kodenavn eller arbeidstittel. Ubisoft skal i stedet ha landet på «Assassin’s Creed Syndicate».

* Spill som kvinne. Handlinga veksler mellom to hovedpersoner.

Spill 75 prosent av tiden som mann

Husk at dette foreløpig ikke er bekreftet fra Ubisoft-hold. Den slags må vi vente med til klokka 18 i kveld. Da kommer den første traileren sammen med en pressemelding.

Kotaku beviste i fjor at de enten står klare til å ta over stafettpinnen fra Snåsamannen, eller har fått noen i Ubisoft med førstehåndskunnskap til å plapre om nye «Ass Creed»-spill på årlig basis.

Kotaku skriver at de to hovedpersonene, et søskenpar, heter Jacob og Evie Frye. Historien der vi treffer disse to tar oss med til viktorianske London (dette er opplysninger som lekket i desember i fjor) der vi får ta opp kampen med en kriminell organisasjon.

Jacob er den vi får spille mest med, hevder spillbloggens kilder. Omtrent 75 prosent av tiden. Evie får resten av historieoppdragene.

Spilleren kan imidlertid bytte på å spille som Jacob eller Evie mellom oppdragene.

«Assassin's Creed III:
Liberation» (2012).
«Assassin's Creed III:
Liberation» (2012).

Ikke troverdig med en kvinnelig hovedperson

I fjor skapte Ubisoft furore gjennom noen keitete uttalelser – først da det ble kjent at ingen av figurene du kan velge i co-op-delen av «Unity» var kvinner.

Her kan fire slåss, liste og lure sammen, men kun velge mannlige figurer.

«Det hadde krevd dobbelt så mange animasjoner», unnskyldte den franske spillutvikleren seg med. Også «Far Cry 4»-sjefen, Alex Hutchinson, innrømmet i et annet intervju at arbeidsmengden ble for stor til at du kunne få velge å spille som kvinne i samarbeidsdelen.

Hutchinson var for øvrig også sjefen for «Assassin’s Creed III». Den gangen sa han at det rett og slett ikke ville ha vært historisk troverdig om han introduserte en kvinnelig hovedperson til historien om den amerikanske revolusjonen.

– For komplekst å få til en kvinnelig
assassin, sa «Unity»-produsenten.
(Foto: PressFire.no).

– Hvis man hadde hatt alle disse mannfolka i hver eneste scene, med en kvinnelig morder som på diskret vis sniker i en flokk med menn, da begynner det å føles feil. Folk ville ikke ha trodd på det, sa Hutchinson den gangen, og understreket at den amerikanske revolusjonen samtidig var historien om menn

PressFire spurte en av «Assassin’s Creed Unity»-produsentene om fraværet av kvinnespillfigurer på E3 i fjor sommer:

En kvinnelig assassin skapte et helt nytt nivå av kompleksitet i produksjonen som vi ikke fikk til, sa produsent Lesley Phord-Toy til PressFire.

Det har vært kvinnefigurer i andre «Assassin’s Creed»-spill, men sjelden i første rekke. I PlayStation Vita-spillet «Assassin’s Creed III: Liberation» heter hovedpersonen Aveline de Grandpré.

I «Unity» kunne fire samarbeide.
Fire menn.

Ingen onlinespilling?

«Assassin’s Creed: Syndicate» får angivelig ingen tradisjonell flerspillerkomponent online, selv om dette har vært et punkt mange fans av serien har etterspurt.

Tidligere har Ubisoft bakt inn en samarbeidsdel, noe som var fokuset til fjorårets «Unity».

Ubisoft har bekreftet at det er deres Québec-studio som lager det neste «Assassin’s Creed». Det franske spillselskapet rykket ut og bekreftet eksistensen til spillet da lekkasjen i fjor var et faktum. Dette var i en periode da Ubisoft hadde slitt med å reparere «Unity» – et spill som ble lansert med noen grove feil.

Ubisoft Montreal har tidligere vært hovedansvarlige for denne spillserien, med hjelp fra andre avdelinger og med flere hundre utviklere sysselsatt til hver utgivelse.

I fjor kom det to «Assassin’s Creed»: «Rogue», til forrige generasjon konsoller. «Unity» til de nye. I tillegg har Ubisoft sparket i gang «Chronicles»-sidesporet. Det første av tre slike er allerede lansert.

«Assassin’s Creed Syndicate» skal ifølge Kotaku lanseres i høst, til PS4, Xbox One og pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3