– Kunne fått en kvinnemodell som gikk, snakket og hoppet som en mann

Derfor droppes jentefigurene.

12. juni 2014 17:01

(PressFire.no): «Far Cry 4» fikk den første skikkelige utblåsningen under E3-spillmessa i Los Angeles denne uka.

Både på Ubisoft og Sonys pressekonferanse fikk vi se lengre presentasjoner. Dette åpne, psykotiske sandkassedramaet lanseres i november i år.

Mange forbinder denne spillserien og andre Ubisoft actioneventyr med store verdener, som svært maskuline. Men det hadde ikke trengt å ende opp slik til «Far Cry 4», forteller Alex Hutchinson fra Ubisoft Montreal.

– 

Skikkelig deprimerende

De var nemlig ikke langt unna å kunne tilby valget å spille som en kvinnelig heltinne i «Far Cry 4»s co-op-modus.

– Det var skikkelig deprimerende, fordi vi hadde nesten … vi var bare centimetre unna å kunne gi deg valget mellom en jente eller gutt som din samarbeidsspillpartner når du inviterer til det, sier Alex Hutchinson til Polygon.

– Det var utelukkende et spørsmål om arbeidsmengde, forsikrer «Far Cry 4»-regissøren.

Ubisoft-studioet hadde rett og slett ikke kvinne-animasjonene tilgjengelig, eller tid nok på seg til å lage slike.

– Det var en så rar greie, vi kunne endt opp med en kvinnemodell som gikk rundt, snakket og hoppet som en mann, sier Hutchinson.

– 

Ville føltes feil

Alex Hutchinson sto også bak «Assassin’s Creed III». Også den gang berørte han dette temaet, da satt i en historisk kontekst – ikke fullt så mye knyttet til arbeidsmengden.

Han innrømmet i et intervju med Kotaku i 2012 at mange ønsker seg en kvinnelig hovedperson i «Assassin’s Creed».

Men det hadde vært vanskelig til akkurat denne epoken. Historien om den amerikanske revolusjon er samtidig fortellingen om menn, fortalte Hutchinson.

Hvis man hadde hatt alle disse mannfolka i hver eneste scene, med en kvinnelig morder som på diskret vis sniker i en flokk med menn, da begynner det å føles feil. Folk ville ikke ha trodd på det, sa han den gangen.

I kjølvannet av hovedspillet, ga Ubisoft ut «Assassin’s Creed III: Liberation» til PlayStation Vita. Her møter vi den fransk-afrikanske kvinnen Aveline de Grandpré.

I «Far Cry 4» heter hovedpersonen Pagan Min, en skikkelig eksentriker og psykopatalibiet fra det forrige spillet ser ut til å bli ivaretatt. Turen går til Himalaya og landet Kyrat, der Min opererer som selvutnevnt konge.

Her kan du se introduksjonen til «Far Cry 4»:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3