Når får vi oppleve en kvinnelig «Assassin’s Creed»-helt?

- Folk ville ikke ha trodd på det, sier sjefen bak «Assassin’s Creed III».

28. mars 2012 11:03

(PressFire.no): Tidligere denne måneden valgte Ubisoft å nappe sløret av «Assassin’s Creed III», et spill det har versert mange rykter om i månedsvis. Handlingen flyttes til USA, og en spennende epoke for denne nasjonen.

På Game Developers Conference (GDC) i San Francisco i begynnelsen av mars, fikk vi servert bøttevis med detaljer fra det kommende storspillet.

I løpet av en periode på tretti år – før, under og etter den Amerikanske Revolusjonen – møter vi en helt ny hovedperson, Connor Kenway (født Ratohnhaké:ton).

Connor er halvt engelsk, halvt Mohawk-indianer. Han følger opp etter de to første hovedpersonene i «Assassin's Creed»-serien: Altäir og Ezio.

- Feil tidspunkt

Kreativ sjef for «Assassin’s Creed III», Alex Hutchinson, innrømmer at utviklerne i Ubisoft har vurdert en kvinnelig helt etter å ha vært en mannsdominert spillserie fram til nå.

Men akkurat dette spillet var ikke riktig tidspunkt å introdusere en kvinnelig hovedperson.

- Det er noe vi har tenkt på. Jeg tror mange ønsker seg det, forteller han i et intervju med Kotaku.

- Men det hadde vært vanskelig til akkurat denne epoken. Historien om den Amerikanske Revolusjon er samtidig fortellingen om menn, sier Hutchinson.

- Det handlet bare om menn

Hutchinson vet godt at andre i underholdningsbransjen har forsøkt å fortelle historier fra denne perioden sett fra et kvinnelig perspektiv. Med vekslende hell.

- Det har vært noen få personer, som kona til John Adams. I tv-serien forsøkte man hardt å få det til å se ut som det ikke bare dreide om menn, men i virkeligheten handlet det bare om menn, sier Alex Hutchinson.

- Hvis man hadde hatt alle disse mannfolka i hver eneste scene, med en kvinnelig morder som på diskret vis sniker i en flokk med menn, da begynner det å føles feil. Folk ville ikke ha trodd på det.

I «Assassin’s Creed»-sammenheng er det flere innslag av kvinnelige figurer. I flerspillerdelen kan du også selv spille som en, men inntil videre forblir historiedelen av «Assassin’s Creed» en testosteronfylt affære.

«Assassin’s Creed III» lanseres til pc, Xbox 360 og PlayStation 3 den 30. oktober. Ubisoft utvikler også en versjon til Nintendos Wii U-konsoll.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3