«Killzone 3» går i strupen på «Gears 3»

Lanseringsdatoen for «Killzone 3» er planlagt å skulle gå «Gears of War 3» i næringa.

25. mai 2010 15:36

Sony og Microsoft sitter og planter nyheter rundt hver sin prestisjefulle skytespilltittel nå i disse dager. Xbox 360-eksklusive «Gears of War 3» ble avslørt tidligere denne måneden og har allerede fått en lanseringsdato. Dette spillet skal ut 8. april.

PlayStation 3-eiere skal også kunne sysselsettes med et potent skytespill den neste våren, for en kilde nær hovedkvarterer til Sony Europa bekrefter nå overfor CVG at «Killzone 3» skal lanseres i mai 2011. Det er planene internt i Sony-systemet, skriver de etter å ha mottatt anonyme tips.

Les også: - «Killzone 3» blir ti ganger større enn forgjengeren.
Se også: De første skjermbildene fra
«Killzone 3»

.

I løpet av helgen begynte kredible rapporter om innholdet i «Killzone 3» å lekke på nett, selv om nok Sony hadde planlagt å vente litt med de første detaljene og en formell annonsering av dette spillet. Selv om alle visste at det var på trappene.

HEFTIG I CO-OP

I forhold til detaljene vi allerede har skrevet om - i første rekke at spillet støtter 3D-grafikk, introduserer oss for snølandskap og rakettpakker - har det kommet ytterligere detaljer sivende i løpet av de siste dagene når ymse publikasjoner og nettsteder har fått summet seg litt.

Guerilla Games jobber med å integrere en samarbeidsmodus for to spillere, samt en egen modus med opp til fire spillere i co-op, skriver CVG som igjen refererer til opplysninger de har fått fra noen med kjennskap til Sonys planer.

IGN sin hendene-på-opplevelse med «Killzone 3», røper dessuten at Guerilla begynte med utviklingen umiddelbart etter at «Killzone 2» var ute i butikkhyllene. Dessuten skriver nettsiden at det neste spillet vil by på langt mer fargerike omgivelser enn forgjengeren – både når det gjelder grønne, frodige jungellandskap og detaljrike, snødekte vidder.

Kotaku skriver at Sonys interne grafikkeksperter i ICE Team, der blant annet norske Pål-Kristian Engstad er sentral, er hyret inn for å hjelpe Guerilla Games med de visuelle aspektene av «Killzone 3». Engstad var en av grunnleggerne av ICE Team, som har som hovedoppgave å utvikle kompetanse på tvers av Sony-studioene for å heve de grafiske prestasjonene. Engstad og kompani har blant annet ansvaret for den flotte grafikken i «Uncharted 2: Among Thieves».

Brettene i «Killzone 3» som introduserer oss for is og snø, møter du allerede tidlig i spillet, skriver IGN. I det fjerde brettet, som har fått det passende navnet Frozen Shores, må Sev og Rico legge turen til en våpenfabrikk for å redde Kaptein Narville.

MOVE I «KILLZONE 3»?

Nærkampsituasjonene blir også mer varierte i det tredje Killzone, ifølge IGN.

Du kan nå snike deg opp til en Helghast og sparke han opp mot en vegg før du avslutter angrepet med en kniv. Det høres voldsomt ut, og det er det sannsynligvis i praksis også...

Spillet vil, som vi har skrevet om tidligere, fokusere på støtte for 3D-grafikk. Dette er en effekt som av IGN beskrives som særdeles imponerende, med effekten at kulene føles som de flyr mot deg fra skjermen.

Et annet aspekt som blir nytt i Killzone-sammenheng er rakettmotorene. Disse fungerer slik at du trykker L1-knappen på PlayStation 3-kontrolleren for å få deg en luftetur. X-knappen gir deg ytterligere kraft om du trenger å transporteres hurtig over bakkenivå.

Du kan imidlertid ikke ta sikte på en månelanding i «Killzone 3», for IGN skriver at det er begrensninger på hvor høyt opp du kan fly med denne innretningen festet til ryggen.

Det er ikke bare du og dine medsoldater som kan dra fordeler av jetpacks, for også spesialsstyrker blant fienden er ustyrt med slike. Og skal vi tro IGN utvider dette samtidig måten du kan angripe de på. De bruker ord som «spektakulært» for å beskrive hvordan det ser ut når en slik rakettdrevet Helghast møter sin overmann.

Sist men ikke minst, for å runde av den siste dosen med «Killzone 3»-stoff som herjer internett: Tysteren hos Sony som har vært i kontakt med CVG, sier at spillet vil støtte Move-kontrollerne som skal rulles ut til PS3 senere i år. Dette er Wii-lignende tileggsutstyr som det verserer rykter om vil bli introdusert på markedet allerede denne sommeren.


«Killzone 3» skal ifølge CVG lanseres i mai neste år, og blir eksklusivt for PlayStation 3.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3