Når Rocksteady eplekjekt annonserte en «Batman: Arkham Asylum»-oppfølger på Spike TV Video Game Awards sist desember, var det med en trailer som anslo at 2010 var året da dette spillet ville komme ut.

Var kanskje dette litt i overkant optimistisk - med tanke på at det første «Arkham Asylum» kom ut i 2009? Denne bransjen jobber som oftest med tidssykluser som strekker seg over mer enn bare ett år mellom utgivelser i en suksesserie.

Les også: Vår anmeldelse av «Batman: Arkham Asylum».
Les også: - «Arkham Asylum 2» blir bekmørkt.

 

Det kan se ut som vi må
vente på en oppfølger.

VÅRSLIPP TIL NESTE ÅR?

I spillbransjen skal man ideelt sett først selge en suksess.

Så gjerne gi ut en ny utgave av spillet (for Batmans del kom nylig en såkalt Game of the Year Edition ut med ekstrainnhold).

Og deretter - og kanskje viktigst: Friste med en oppfølger i lang nok tid.

At Rocksteady har blitt kjøpt opp av Warner i mellomtiden kan ha noe med revideringen av Batman-kalenderen å gjøre.

En engelsk butikkjede har nå, i følge CVG, mottatt informasjon om at oppfølgeren først vil komme ut i 2011. Og ikke i år.

- Vi har blitt fortalt at Warner har reagert tidlig for å unngå å slippe spillet i løpet av et travelt julemarked, sier kilden til spillnettsiden.

- De vil heller dominere første kvartal av 2011, når spillet kan få maksimalt av hyllemeter i butikker og oppmerksomhet blant spillere, fortsetter denne anonyme kilden.

Utgiveren Warner har i kjølvannet av dette gjentatt budskapet om at en slippdato fortsatt ikke er offentliggjort.

Les også: Dukker Robin opp i «Arkham Asylum 2»?
Les også: PressFires spillfavoritt fra 2009.

De siste par ukene har både nyheter om skuespillere som røper hvilke skurker som blir å finne i oppfølgeren dominert, samt at vi har lest budskapet om at Rocksteady kanskje ikke er helt ferdig med det første spillet likevel.

Det snakkes nemlig om at utviklerstudioet muligens er i gang med nok en utvidelse av fjorårets prisvinnende spill.

PS: Det kan også være verdt å notere seg at 2011 mest sannsynlig blir året da vi får enda en Batman-film på kino med Christian Bale i hovedrollen. Ingen dum kombinasjon det; med både en film og en oppfølger til en prisvinnende spillsuksess på markedet samtidig...?

 

Inntil videre kan vi ta nok et gjensyn med annonseringstraileren som i fjor vinter bekreftet oppfølgerens eksistens:

Annonse

Kommentarer