Vil E3 gi oss en «Gran Turismo 5»-dato?

Denne uken får vi vite om «Gran Turismo 5» blir lansert i løpet av 2010. Se den ferske E3-traileren her.

13. juni 2010 13:08

PlayStation 3-bilsimulatoren «Gran Turismo 5» blir den store E3-veteranen i år. Siden spillet først ble annonsert på E3 i 2006, har taksameteret ifølge spillregissør Kazunori Yamauchi passert 60 millioner utviklingsdollar og omfanget av bilsimulatoren har bare økt for hver måned.

Det ferdige «GT5» vil inneholde omtrent 1000 biler og minst 70 baner, fortalte Yamauchi i et intervju med Autoweek i fjor. For øvrig samme intervju der han bekreftet at spillet til da hadde kostet 60 millioner dollar.

- Tatt i betraktning spillets størrelse og omfang, syns jeg det er en temmelig liten sum, sa Kazunori Yamauchi til Autoweek.

Spillet kan få en viktig rolle i Sonys 3D-spillsatsning, og allerede vet vi at «GT5» for første gang i serien vil inneholde skade på bilene. I tillegg har utvikleren Polyphony Digital inkludert WRC-, NASCAR- og Super GT-lisenser.

Ikke helikoptre og landbruksmaskiner som vi bløffet med i vår Gran Turismo-aprilssnarr

Her finner du flere E3 2010-nyheter.

3D OG MOVE?

Det er ikke bare rykter om 3D-støtte som har lekket rundt «GT5» de siste ukene. MCV skrev i slutten av mai at det også kan bli lagt opp for en eller annen støtte for Sonys nye kontrollere, kalt Move.

Dette er de nye kontrollerne som minner om de du finner på Wii, og som sammen med 3D vil være et stort fokus for Sony under E3. Under GDC i San Francisco tidligere i år presenterte Sony disse kontrollerne og fortalte om noen av spillene som er under utvikling med Move-støtte. E3 kommer til å gi oss ytterligere detaljer.

Sist uke fikk PS3 en ny firmware-oppdatering som markerer at det nå er mulig å spille 3D med utvalgte titler – forutsatt at du har en TV som støtter slikt, da.

Overfor MCV ville ikke Sony kommentere Move- og 3D-ryktene i forhold til «Gran Turismo 5» på noen annen måte enn å si at E3 i juni «vil gi flere detaljer rundt GT5».

Det alle lurer på nå som E3 sparker i gang, er NÅR dette spillet blir lansert. Det antydes ikke noen dato i den ferske traileren du ser nederst i denne saken, men det er høyst sannsynlig at vi får vite mer om lanseringsplanene når Sony holder sin pressekonferanse i Los Angeles 15. juni.

PressFire vil være tilstede under E3 og vil overbringe nyheter, intervjuer og annet stoff i dagene som kommer. Følg oss på Twitter om du vil ha de ferskeste nyhetene først.


Se den ferske «Gran Turismo 5»-traileren sluppet i forbindelse med E3 2010:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3