Vraker «Gran Turismo 5»!

Spillskaperen ser frem mot å gjenvinne fansens tillit og hopper over spill nummer fem i den populære serien. «Gran Turismo 6» skal ut i butikkene før julen 2012, lover Polyphony Digital.

1. april 2010 09:09

Etter over fem års utviklingstid og uttallige brutte løfter om en lansering, ser nå utviklerne bak «Gran Turismo 5» frem til å starte med helt blanke ark. Sammen med Sony har de kontroversielt nok besluttet å hoppe over det nesten ferdige «Gran Turismo 5», og jobber nå i stedet mot et sjette spill i serien.

(OPPDATERT 2. april): Dette var en aprilspøk, så det du leser i denne artikkelen er med andre ord reinspikka sludder og pølsevev - inkludert bildene til saken).

- Beslutningen var ikke enkel. Men etter å ha skuffet både fansen og oss selv gjennom utallige brutte tidsfrister, ser vi ingen annen utvei, sier Kazunori Yamauchi i Polyphony Digital.

- Men fortvil ikke. I «Gran Turismo 6» vil vi skape en racingopplevelse som vil redefinere hele sjangeren, og overgå alt du har sett før. I løpet av årene har vi sett at konkurrentene på markedet kopierer oss. Nå må vi innovere for alvor, forteller han videre i et forsøk på å rettferdiggjøre denne beslutningen.

Man øker antallet biler fra 1000 som var planlagt i «Gran Turismo 5», til svimlende 14.000, og introduserer i tillegg en rekke andre doninger du kan farte rundt med. Mer om nettopp det litt lengre ned i saken.

HINTET OM «GT6» ALLEREDE I FJOR

Spillregissør Yamauchi droppet først et lite hint om «Gran Turismo 6» da han i utgangspunktet var ute for å promotere «GT5», i et intervju med Autoweek senhøsten 2009.

- Kommer det et «GT6»?, ble han spurt.

- Ja. Og du slipper å vente så lenge som du gjorde med «GT5». «GT5» var i grunnen skapelsen av et helt nytt operativsystem, og utviklingen av «GT6» vil bli som å legge til nye applikasjoner som kjører på dette nye operativsystemet, uttalte spillskaperen til Autoweek.

En del av beslutningen er nok motivert av behovet for mer tid med å få visjonene til de ambisiøse utviklerne ut i praksis. I forbindelse med den turbulente produksjonen av det forkastede «Gran Turismo 5» forklarte Yamauchi til Venturebeat hvorfor prosjektet tok så lang tid, og ble offer for så mange utsettelser:

- Vi hadde kanskje 300 polygoner i en bil i det første spillet. Nå har vi 500.000. Den gang var bilene mer et symbol. Nå er de virkelige og reflekterer lys.

- Til det første spillet bestod studioet av 7 til 15 ansatte, nå jobber 140 hos oss, sier han.

Og sitatet under eksemplifiser hvordan de skyhøye forventningene til realisme og detaljer har ført til lange utviklingstider.

- Vanskeligheter med å utvikle spill har ikke forandret seg mye. Det tar masse tid å kommunisere med et team av denne størrelsen nå.

- Før kunne du våkne opp med en god idé og man kunne se den implementert i spillet før dagen var omme, fortalte Kazunori Yamauchi til Venturebeat i januar 2010 – altså før beslutningen om å skrape «Gran Turismo 5» offisielt ble tatt.        

BESTSELGER JULEN 2012?

Hva så med «Gran Turismo 6», spør mange seg? Få detaljer har så langt blitt sluppet, annet enn at spillet har fått en foreløpig lanseringsdato julen 2012. Vi slipper altså å vente til et nytt årtusen med å oppleve en realistisk bilsimulator på PlayStation 3.

- Vi hos Polyphony Digital kommer til å bygge videre på det vi fikk til med «Gran Turismo 5», selv om det spillet aldri offisielt så dagens lys.

- Vi har lyttet til fansen og funnet ut at de ønsket den totale opplevelsen av å styre et kjøretøy eller en annen, motorisert farkost. Dermed er vi nå i gang med å implementere motorsykler, helikoptre, lasteskip og landbruksmaskiner i «GT 6» - blant mer, lover sjefen sjøl oss.

Dette er forøvrig ikke første gang motorsykler har vært nevnt i Gran Turismo-sammenheng. Det ble bekreftet fra offisielt hold å være på diskusjonsstadiet til «Gran Turismo 5» også.

- Kallenavnet på Gran Turismo-serien er og har alltid vært «The Real Driving Simulator». Det er noe som forplikter. Med dette sjette GT-spillet vil vi for alvor levere en slik opplevelse, uttaler Yamauchi til slutt i dette banebrytende intervjuet.

Er du en av dem som venter i spenning på et nytt Gran Turismo, kan det være lurt å finne frem penn og papir og lage ønskelisten for julen 2012 med én gang.

«Gran Turismo 6» skal være ute i butikker før julen 2012, og blir eksklusivt for PS3.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3