Her er PlayStation Move

Sonys nye spillbevegelse ble presentert under GDC i San Francisco.

11. mars 2010 08:56

Så fikk vi endelig de første detaljene, bildene, og ikke minst svaret på hva barnet skal hete. Før har spekulasjonene gått ut på at Sonys tryllestav skulle hete Arc eller Gem, men navnet er Move. PlayStation Move.

I natt norsk tid hadde Sony invitert til pressekonferanse under GDC i San Francisco. Alle forventet at fokuset skulle ligge på den bevegelsesfølsomme kontrolleren. Og Move fikk selvsagt hovedrollen under seansen.

Les flere nyheter fra GDC her.
Se også: Ferske bilder av PlayStation Move.

Move lanseres til høsten, fortalte Sony, og selges både sammen med PlayStation 3-konsollen eller alene i tillegg til en pakke som består av Move og PlayStation Eye-kameraet. For du må bruke Eye sammen med Move for å registrere aktivitetsnivået i stua.

(Se hele pressekonferansen til Sony under GDC nederst i saken). 

VIL LOKKE WII-EIERE

Og nettopp bevegelsespresisjonen, sporet av Eye og i kombinasjon med teknologien som ligger i Move, var noe Sony fokuserte på da de entret scenen for å misjonere.

Det som overrasket er at designet har endret seg i forhold til hva vi fikk se da Sony demonstrerte det som da hadde arbeidstittelen Sony Motion Controller på E3 i fjor.

Først og fremst gjennom introduksjonen av en kontroller nummer to. Sonys svar på Nunchuck’en på Wii, om du vil.

Move vil definitivt åpne for casual-publikummet på en måte som Nintendo har klart med Wii, og dette vet også Sony. Sonys Peter Dille gikk til og med så langt at han sa at «vi liker å tro at veien fra Wii til PS3 er en naturlig sti å følge».

Teknologien i en PS3 i kombinasjon med Move og Eye skal ifølge Sony gjøre opplevelsen til en helt annen en det du kjenner fra Wii. En bedre en.

Disse sammenligningene blir kanskje litt urettferdige nå som Sony skal selge flere konsoller og ta andeler fra Nintendo, tatt i betraktning at Wii har vært på markedet i lang tid allerede, og at knallsalget av konsollen har tvunget både Sony og Microsoft til å tenke nytt med henholdsvis Move og Project Natal.

For når Sony nå forteller hvor mye bedre spillopplevelsen vil bli på en PS3 er det med litt bismak for Nintendo-sympatisører, skulle man tro. Sony kom med flere utilslørte stikk mot Nintendo Wii – som jo bare må skje når man skal forberede kundenes lommebøker på en lansering av Move.

- Eksisterende bevegelsesstyrt tilbehør har bare brukt kontrollene som pekeren til en mus – vår blir en forlengelse av kroppen, var blant de selvsikre uttalelsene Sony kom med fra scenen i San Francisco, ifølge Kotaku som liveblogget seg gjennom pressekonferansen.

Hva så med spillene Sony klargjør før lanseringen av Move?

Det var flere av dem som spilte en rolle under presentasjonen, blant annet «LittleBigPlanet». Demonstrasjonen viste hvordan to spillere – en med en vanlig kontroller, den andre med Move – spilte «LittleBigPlanet» sammen på scenen. Han med den konvensjonelle PS3-kontrolleren styrte Sackboy rundt gjennom hindringene, mens den andre plukket opp gjenstander og flyttet på objekter.

«Sports Champions» fremstår som Move sin versjon av «Wii Sports». Grafikken og realismen i det hele en helt annen enn på Wii, men konseptet er det samme.

Se også: Bilder fra «Sports Champions».

Her gjelder det å demonstrere fortreffeligheten i teknologien og lage inkluderende, sporty spillopplevelser for hele familien. Gladiatorkamp, bueskyting og bordtennis er tre av grenene inkludert.

SMÅSPILL, SKYTING OG SACKBOY

«The Shoot» er et skytespill på skinner som lefler med estetikken fra spaghettiwestern-filmer.

Bølger av banditter kommer mot deg, og du skal nær sagt selvsagt skyte dem ned etter hvert.

Det litt spesielle er at for å få tempoet ned – og dermed kunne kjøpe tid til å sette inn nådestøtet – må du utføre en piruett på stuegulvet ditt. Det er ikke bare lovlåse cowboyer med i «The Shoot». Også roboter og aliens er representert.

Se også: Skjermbilder fra «The Shoot».

Sony hadde med seg flere spill til GDC. Blant annet et slåssespill med arbeidstittelen «Motion Fighters» som tillater to spillere å benytte seg av Move-kontrollerne. «EyePet» ble også vist, og vi ble lovt flere nyheter derfra i løpet av de kommende månedene.

«Move Party» (en arbeidstittel, i likhet med de fleste av Move-spillene per i dag) spiller videre på et konsept vi kjenner godt fra ymse Eye-toy-minispill eller for den saks skyld Xbox 360-varianten, «You’re In The Movies».

Her er det om å gjøre å ikke være prippen når du kaster deg ut i moroa, for her skal du slå og veive, kverke insekter eller frisere figurer med lilla hår – gjerne mens du har såpass kort tid på deg at du helt glemmer at du står med Kongsbergknekk og tunga ut av munnen.

Se også: Skjermbilder fra «Move Party».

Det nylig annonserte «Socom 4», som Zipper Interactive («MAG») står bak, vil også inneholde støtte for Move, fortalte Sony under presentasjonen. Du kan, om du foretrekker, spille hele «Socom 4» på denne måten om du vil - uten de tradisjonelle håndkontrollerne.

Og spennet mellom partyspill som «Sports Champions» og «Move Party», «LittleBigPlanet», via «EyePet» og skytespillet «Socom 4», viser at Sony har tenkt bredde og et stort spekter av spilltilbud til Move. I tillegg stresset man det faktum at man har støtte fra nær sagt alle tredjepartsutviklere - og at E3 i sommer vil by på flere spillavsløringer og nyheter vedrørende denne nyheten til PS3.

PlayStation Move skal lanseres til høsten, og prisen er antydet å ligge under 100 dollar. Altså i nærheten av 600 kroner. Dette gjelder for USA, og inkluderer i tillegg ett spill og Eye-kamera. Kontrolleren vil i tillegg bli solgt i flere variasjoner, enten med annet utstyr, alene, eller sammen med en PS3-konsoll.Norske priser er så langt ikke bekreftet.

Se hele nattens pressekonferanse (video hentet fra den offisielle PlayStation-bloggen):

Live TV by Ustream

Se GDC-video med presentasjon av PlayStation Move:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3