Natal-lansering i november 2010 til «gi-bort-pris»?

Den britiske bransjenettsiden MCV har snakket med kilder som mener Natal blir langt billigere enn først fryktet. 14 spill som støtter den nye 360-bevegelsen er planlagt og lansering kan skje i november 2010.

11. november 2009 13:31

Den vanligvis så velinformerte bransjenettsiden MCV kan overbringe første dose med informasjon rundt Natal.

Det er fortsatt all mulig grunn til å sortere dette som rykter, Microsoft har nemlig ikke bekreftet slippdato eller pris, men budskapet i saken som MCV skriver høres ikke urealistisk ut:

- Natal lanseres i november 2010.
- Microsoft planlegger å sende ut 5 millioner enheter på release.
- Minst 14 spill støtter denne nye teknologien til slippet av Natal.
- Prisen kan bli lavere enn først fryktet, kanskje så billig som 30 pund.


- Vi kommenterer ikke rykter. Tidspunkt for lansering og pris vedrørende Natal kan vi ikke si noe om nå, uttaler Tony Renstrøm, Country Manager hos Microsoft Norge, til PressFire.

«FABLE III» KLART TIL NATAL-LANSERING?

Den nye boksen til Microsoft, som inneholder kameraer og mikrofon, danner en ny måte å spille på som til nå bare har vært forbeholdt Nintendos Wii-konsoll.

De fleste journalistene som var til stede på E3 i sommer da Project Natal først ble presentert, lot seg imponere og begeistre over det vi fikk se.

Natal har også fått den gamle spillringreven Peter Molyneux begeistret.

Les også: Er dette spillfremtiden?
Les også: Flere nyheter, intervjuer og tester fra E3 2009.

Molynuex er spillsjef for Microsofts Europaspillavdeling men driver også studioet Lionhead som blant annet har produsert Fable-spillene.

Nettopp «Fable III», som ble annonsert under GamesCom i Köln denne høsten, skal støtte Natal, har han avslørt.

I tillegg jobber han med et ambisiøst spill kalt «Milo and Kate» som utnytter Natals teknologi til fulle. Her kan du interagere med spillpersonene på en sømløs måte, uten håndkontrolleren.

(Se demonstrasjonen av «Milo and Kate» fra E3 nederst i denne saken, samt Natal-presentasjon).

MCVs opplysninger stammer fra kilder som har fått presentert Natal av Microsoft. Selskapet har nemlig nettopp vært på en turné i England der de har hatt hemmelige møter med utviklere, misjonert og demonstrert Natal.

- VIL STIMULERE TIL IMPULSKJØP

Noe av det som har kommet frem under disse møtene, i følge MCV, er at man satser på et stort volum til lanseringen.

5 millioner enheter skal visstnok ut på verdensbasis i november neste år.

Man satser på å selge 360-konsoller med Natal inkludert i såkalte bundles, med noen av Natal-spillene og helt sikkert også en 360-konsoll i enkelte av pakkene, men selvsagt skal man også kunne handle dette separat, sier kildene til MCV.

Én kilde hevder at prisen kan bli på rundt 50 pund (omtrent 460 kroner etter dagens kurs).

Én annen mener at prislappen kan komme så langt ned som 30 pund (276 kroner) – og at Microsoft med dette satser på å stimulere kunder til impulskjøp.

Les også: Rare-studioet jobber med Natal.
Les også: EA-sjef begeistret over ny spillbevegelse.

Utviklere som Activision, Bethesda, Capcom, Disney, EA, Konami, MTV, Namco Bandai, SEGA, Square Enix, THQ og Ubisoft har alle annonsert at de vil jobbe med spill til Natal.

Det har så langt resultert i at Microsoft på sin sjarmoffensiv i England har fortalt studioer at minst 14 spill vil være klar på lansering i november neste år.

PlayStation 3-konkurrenten, Sony Motion Controller, kommer ut før sommeren 2010, som PressFire tidligere har skrevet om.

Sony-sjef Kaz Hirai fortalte i et intervju med The Times i høst at de vil lansere sin bevegelsesstyrte oppfinnelse til våren. Også han ser behovet for å ha gode spill ute til release som støtter denne teknologien.

- Én ting er at vi ikke bare vil slippe kontrolleren. Vi trenger bra software som støtter kontrolleren på lansering. Det er noe vi har jobbet med i veldig lang tid, sa Hirai i intervjuet.

Se demonstrasjon av Natal-spillet «Milo and Kate» fra E3 i sommer:


Se demonstrasjonen av Natal fra E3 2009:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3