EA imponert av ny spillbevegelse

EA Sports’ Peter Moore mener Project Natal og Sony Motion Controller kan revolusjonere sportsspill i årene som kommer.

23. juni 2009 07:54

Project Natal er kanskje litt mer science fiction enn Sonys Motion Controller per i dag når det gjelder å vise mulighetene i praksis, men begge har blitt demonstrert live og vi har sett en flik av potensialet disse nye kontrollmulighetene åpner.

Under E3 i Los Angeles ble begge disse prototypene avduket og demonstrert. Både Xbox 360 og PS3 vil altså snart kunne spise en del av Wiis marked – og på mange måter overgå Nintendo når det gjelder presisjon og mulighetene som ligger i de nye kontrollerne.

Se også: Videodemonstrasjon av Sonys Motion Controller fra E3.
Se også: Videodemonstrasjon av Project Natal fra E3.

Utviklere har nå fått mulighet til å begynne å jobbe med disse nyhetene fra Xbox 360 og PS3, og Peter Moore, sjef i EA Sports, er en av dem som ser mulighetene.

VARSLER FLERE SPORTSNYHETER

Peter Moore er opprømt over hva disse oppfinnelsene kan tilføre, og sier i et intervju med Gamasutra at hans EA er veldig ivrige på å begynne å jobbe med disse nyhetene.

- Vi har sett både Natal og Motion Controller fra Sony for flere måneder siden, så vi er allerede, i begge tilfeller, på jakt etter å finne muligheter for å overføre våre lisensierte produkter og fitnessmerkenavn til disse nye kontrollermekanismene.

- Jeg kan ikke komme på noen som er i en bedre posisjon til å gjøre dette enn oss, sier Peter Moore i intervjuet.Det mest nærliggende spillet å prøve Natal eller Motion Controller på først er boksespill. EA slipper sitt «Fight Night: Round 4» om noen dager, men Moore ser for seg en hardtslående framtid der du kan få flere strenger å spille på når det gjelder måten å spille boksespill fra EA på.

Les også: Rare jobber med Natal.
Les også: Avkrefter ny Xbox med Natal.

Han sier det i alle undersøkelser dukker opp tilbakemeldinger der brukerne ønsker å svinge etter noe i førsteperson, og se reaksjonen på skjermen. Som i et boksespill.

- Madden dukker også opp i tankene, åpenbart, og det vi kan være i stand til å få til der. Man tenker både tennis og golf, som er to idretter der du svinger i større eller mindre grad. Som sagt - alt som krever bevegelse.

Man kan altså forvente flere variasjoner av EAs største sportsnavn i tiden som kommer som åpner for de ulike bevegelsesstyrte kontrollerne til PS3, Xbox 360 og Wii.

EA har allerede sluppet «Grand Slam Tennis» og kommer med «Tiger Woods PGA Tour 10» 2. juli, begge spill som støtter Wii MotionPlus - Nintendos kontrolltilbehør som øker presisjonen.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3