Rare jobber med Natal

Microsofts bevegelsesfølsomme innretning imponerte under E3. Nå er det opp til spillutviklere til å få det hele til å bli virkelighet.

8. juni 2009 06:02

LOS ANGELES (PressFire): Natal er kodenavnet til Microsofts magiske boks med kameraer som leser bevegelsene dine foran TV-skjermen. Den har også mikrofon slik at den kjenner igjen stemmer.

Tilleggsutstyret gjør at Xbox 360 får langt flere strenger å spille på.

Her finner du alle E3-sakene våre.

RARE HAR FLERE PROSJEKTER

Steven Spielberg, som ble dratt opp på scenen under Microsofts E3-brief, gikk så langt som å omtale Natal som den største teknologiske utviklingen innen digitale medier på mange år.

- Dette er ikke bare å finne opp hjulet på nytt. Her trenger man faktisk ikke hjulet i det hele tatt, sa Spielberg.

Les også: Slik var Microsofts E3-brief.
Les også: Facebook, Twitter og musikktjeneste til 360.
Les også: 360-filmtjeneste som inkluderer Norge.

Rare, spillstudioet som Microsofts eier, bekreftes å være i sving med å utvikle spill til Natal. De har også tidligere vært tett involvert når 360 rullet ut nyheter som New Xbox Experience som ga oss avatarene på Microsofts konsoll.

Dette spillstudioet står blant annet bak «Banjo-Kazooie: Nuts & Bolts» og «Viva Piñata: Trouble in Paradise».

- Rare er veldig tett involvert med Project Natal på flere måter, uttaler Microsofts Shane Kim til Kotaku.

- Dessverre kan jeg ikke gå inn på detaljer rundt dette. Men Rare er i levende live og har en bredere påvirkning på hele Xbox-verden snarere enn bare å lage spillene de har skapt så langt, sier Kim.

Det ble ikke gitt noen hint om når Project Natal kan være ferdig og klar for release, men Microsoft opplyste at utviklersett av denne teknologien hadde blitt sendt ut til alle spillutviklere samme dag som deres E3-pressekonferanse.

Se demonstrasjonen av Natal fra E3:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3