Nytt Medal of Honor annonsert

EA flytter handlingen fra 2. verdenskrig til nåtidens Afghanistan.

2. desember 2009 21:53

Ryktene har gått en stund allerede, men nå er det altså bekreftet: Superselgeren «Call of Duty: Modern Warfare 2» får muligens en konkurrent til neste år, gjennom EAs revitaliserte krigsspillserie.

Les også: Vår anmeldelse av «Call of Duty: Modern Warfare 2».

I stedet for å putte på et tall eller en lang undertittel, velger EA med det neste spillet enkelt og greit å kalle spillet «Medal of Honor».

SAMARBEID MED SPESIALSTYRKER

«Medal of Honor» vil foregå i nåtidens Afghanistan og spillstudioet bak forteller om samarbeidet med amerikanske spesialsoldater.

- Utviklerne har jobbet tett med Tier 1-soldater fra US Special Operations siden den første fasen i utviklingen av dette spillet, for å skape den mest autentiske og moderne opplevelsen innen krigføring, forteller EA i pressemeldingen.

Tier 1-soldater er en lite profilert gruppe som tar oppdrag med høy risiko og operer «under radaren».

- Når vi først satset på å gjenoppdage Medal of Honor ville vi være tro mot spillets autentisitet og respekt for soldatene, men bringe serien inn til nåtidenes kriger.

- Tier 1-soldatene er de mest disiplinerte, gjennomtenkte og forberedte krigerne på slagmarken.

- Han (soldaten - journ. merk.) er et levende, pustende presisjonsinstrument i krig, uttaler EAs Greg Goodrich, som er produsent bak spillet.

Det nye spillet gir deg muligheten til å bli en slik Tier 1-soldat. DICE, som lager Battlefield-serien og står bak det kommende «Bad Company 2», er involvert i «Medal of Honor» forteller EA. I tillegg er Los Angeles-studioet til Electronic Arts sentral i utviklingen av spillet.

Les også: DICE mobber «Modern Warfare 2»-utviklerne.
Les også: Vår test av «Bad Company 2»-betaen.

DICE har ansvaret for å skru sammen en online flerspillerdel, noe de i løpet av årenes løp har bevist at de mestrer til fulle gjennom Battlefield-spillene, mens EA LA lager enspillerkampanjen.

Spillet skal, i likhet med det nylig annonserte «Prince of Persia: The Forgotten Sands», presenteres nærmere på Spike TVs Video Game Awards 12. desember. Da får verden også se den første traileren.

Les også: Prince of Persia-trailer blir presentert på Spike TVs VGA.
Les også: EA annonserer nytt Mercenaries-spill.

Det første Medal of Honor ble gitt ut for ti år siden til den første PlayStation-konsollen, og ble utviklet av Dreamworks Interactive - nå kjent som EA Los Angeles, som altså skal utvikle det nye, revitaliserte «Medal of Honor».

I løpet av totalt 14 spill i serien, inkludert utvidelser, havnet serien in limbo i 2007 etter utgivelsene av «Medal of Honor: Vanguard» (PS2, Wii), «Medal of Honor: Airborne» (PC, Xbox 360, PS3, Mobil) og «Medal of Honor: Heroes 2» (PSP, Wii).

«Medal of Honor» slippes i løpet av 2010 til PlayStation 3, Xbox 360 og PC.

Se innom spillets nye hjemmeside om du vil ha flere detaljer.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3