DICE mobber Infinity Ward

Beslutningen om å droppe dedikerte servere til «Modern Warfare 2» tvinger frem litt vennskapelig mobbing. Battlefield-skaperne i DICE har kommet på banen med sine synspunkter om den saken.

19. oktober 2009 13:06

Robert Bowling i Infinity Ward har nettopp fortalt at utviklerne bak «Modern Warfare 2» har sløyfet muligheten til å sette opp dedikerte servere i online flerspiller til PC.

Dette er gjort for å utligne forskjeller mellom plattformene, i følge utvikleren, som også understreker at matchmaking i spillet nå vil ligne systemet du finner på Xbox LIVE og PSN.

Når oppfølgeren lanseres i november, vil man bare benytte seg av utviklerens IW.net, noe som potensielt kan krympe handlingsfriheten de beste CoD-spillerne har kunnet nyte godt av til å modifisere - og potensielt også kan utfordre serversystemet, frykter skeptikerne.

Det har allerede dukket opp en underskriftskampanje på nett der over 45.000 har signert og bedt Infinity Ward revurdere beslutningen om å droppe dedikerte servere.

- FORVENTER KRITIKK

I podcasten til BASH forteller Bowling (cirka 1 time og 40 minutter ut i opptaket) at han forventer sterke reaksjoner fra CoD-communityet.

Men han fremhever at beslutningen om å utelukkende basere seg på IW.net-serverne vil øke tilgjengeligheten for den vanlige spiller.

Utviklerne bak Battlefield-spillene, DICE, har nylig vært ute og terget konkurrenten med følgende uttalelse:

- Dedicated servers FTW. Alt som sikrer en bedre onlineopplevelse er en selvfølge å inkludere i spillene våre, skrev Battlefield-produsent Karl Magnus Troedsson i sin Twitter.

Helt sikkert myntet på Infinity Ward, uten at han nevner konkurrenten spesifikt.

Bowling kom nylig også med en gladmelding til alle PC-eiere som fryktet at det var hold i ryktene fra sist uke om at PC-versjonen av «Modern Warfare 2» kunne bli utsatt med to uker. Spillet kommer ut til alle plattformer samtidig, forsikret han.

DICE klargjør i disse dager sitt «Battlefield: Bad Company 2» som får lansering tidlig 2010. De svenske utviklerne har gjentatte ganger skrytt av at oppfølgeren vil bli «den beste flerspilleropplevelsen online noen sinne».

Det spørs om Infinity Ward er enige i den påstanden...

Utgiveren EA har forøvrig annonsert at DICE er godt i gang med «Battlefield 3», et spill som er forventet å gå rett i strupen på Infinity Wards gigantsuksess med «Modern Warfare»-spillene.


«Modern Warfare 2» lanseres 10. november, mens «Bad Company 2» er ventet 5. mars 2010. Begge spillene kommer ut til PC, PS3 og Xbox 360.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3