Norskutviklet FIFA-spill til Facebook

«Norske» Playfish jobber med et nytt FIFA-spill som skal være lanseringsklart til VM sparkes i gang denne sommeren.

10. mai 2010 13:48

Playfish, spillselskapet som Electronic Arts kjøpte i fjor for 300 millioner dollar, har norske røtter. Dette er et studio som oppstod i Tromsø men som nå har avdelinger og ansatte spredt ut over kloden.

Deres spesialitet har vært små, sosiale spill – av den typen som dominerer blant annet på Facebook. Nå sier EA Sports-sjef Peter Moore at Playfish har jobbet med et FIFA-spill som skal være klart til sommerens Fotball-VM sparkes i gang om en måneds tid.

Les også: EA sparker 1500 ansatte og kjøper norsk utvikler.

Playfish ble startet i 2007 med norske gründere på laget. Etter oppstarten har hovedkontoret blitt lagt til London. 11 av omlag 120 ansatte holder fortsatt til i Tromsø.

NY KONKURRANSEFORM PÅ FACEBOOK

Dermed faller brikkene på plass i forhold til at en av Playfish-toppene, Kristian Segerstråle, i februar uttalte seg om at de jobbet med en av de tunge merkevarene til spillselskapet.

Da trodde flere at det var Command & Conquer-serien Segerstråle hintet om.

Det kommende spillet, kalt «FIFA Superstars», blir altså det første spillet som Playfish lanserer etter oppkjøpet i fjor. Peter Moore ser for seg en ny arena for EAs populære fotballspillserie når dette spillet snart lanseres.

- Våre FIFA-produkter binder sammen fans fra hele verden som har en lidenskap for denne sporten, og snart vil vårt partnerskap med Playfish gi oss anledning til å tilby FIFA-merkenavnet til et voksenden Facebook-fellesskap gjennom et nytt spill kalt «FIFA Superstars», skriver Moore på sin blogg.

- Ved å bruke vår fotballspillkunnskap og mikse den med ekspertisen rundt sosial gaming som våre partnere i Playfish har, får vi store muligheter til å gi hundrevis av millioner med nye fans måter å konkurrere mot sine venner i jakten på å vinne VM gjennom en engasjerende, interaktiv fotballopplevelse, fortsetter han.

Han går ikke i detaljer rundt hvilket type spill det er vi kan vente å finne på Facebook denne sommeren, men røper at mer informasjon rundt dette spillet slippes snart.

EA har nylig lansert det offisielle VM-spillet til konsoll, et spill vi i PressFire har gitt gode skussmål.

I januar annonserte Electronic Arts enda et fotballspill, kalt «FIFA Online», som skal åpne portene denne sommeren. Dette blir et onlinespill bygd etter samme lest som «Tiger Woods PGA Tour Online» og «Battlefield Heroes» med at man tar spillmotoren fra konsollversjonene og bygger en litt forenklet opplevelse rettet mot PC-spillere. Disse spillene er også lagt opp til å være gratis å spille, i hvert fall innledningsvis.

(NB! Det er bilder fra det ferske «2010 FIFA World Cup South Africa» vi har brukt i denne artikkelen).

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3