«FIFA Online» sparkes i gang

EA satser på å fengsle fotballfans over hele verden med nytt PC-onlinespill.

29. januar 2010 10:53

Det var under et presseevent på Chelseas hjemmebane Stamford Bridge at EA Sports Peter Moore annonserte «FIFA Online».

Dette følger samme oppskrift som deres Tiger Woods Online-spill, i forhold til at man pakker inn enda et av sine flaggskip i MMO-drakt.

Se også: Ferske skjermbilder fra «FIFA Online».

«FIFA Online» går inn i en lukket betatestperiode allerede neste måned, mens man ruller ut en åpen beta i løpet av sommeren. EA sikter på å nå alle fotballinteresserte, ikke bare spillinteresserte, sa Peter Moore da han annonserte spillet.

SPARKES I GANG I JUNI

Onlinespillet skal benytte seg av «FIFA 10»-spillmotoren og man bruker databasen fra sine populære konsollspill.

Det betyr 15.000 spillere, 30 lisensierte ligaer fra hele verden og 500 lag. I tillegg vil «FIFA Online» by på innhold fra sommerens Fotball-VM.

I april slipper samme utvikler for øvrig et rendyrket VM-spill, kalt «FIFA World Cup 2010».

Dette spillet kommer ut til konsoll 29. april, og EA har her fokusert på å formidle stemningen som omgir et slikt, stort idrettsarrangement. Samtidig har man videreført mye fra fjorårets bestselger «FIFA 10», fortalte utviklerne samme dag som spillet ble avslørt.

Brukerbasen til EA med FIFA-spillene som har sitt årlige slipp på konsoll har allerede nådd 10 millioner, men Peter Moore er ivrig på å frelse flere fotballinteresserte gjennom dette nettleserbaserte spillet.

I «FIFA Online» kan du velge blant tre spillmoduser: World Cup, League og Versus.

Utvikleren understreket også at dette spillet er skreddersydd de som ikke har en HD-TV, dyre konsoller eller en PC med store muskler. Man har derfor utviklet dette spillet slik at det også skal fungerer på flere laptoper, ikke bare de dyreste.

I følge Eurogamer vil spillet ha muligheten for et enkelt kontrolloppsett på PC, der også nybegynnere skal føle seg inkludert.

«FIFA Online» åpner for gratis betatesting i juni.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3