«Tiger Woods PGA Tour Online» i rute tross skandalen

Planene om å slippe PC-spillet «Tiger Woods PGA Tour Online» på nyåret forblir uforandret, sier EA Sports' Peter Moore.

5. januar 2010 10:27

Hovedpersonen selv har vært i søkelyset for sine utenomsportslige bravader den siste tiden, og sponsorer som AT&T og Accenture har i mellomtiden vridd seg unna ytterligere samarbeid med den hardt prøvete golfstjernen.

Electronic Arts var imidlertid en av de første kommersielle samarbeidspartnerne til å gå ut og støtte Tiger Woods da oppstusset startet. Kanskje motivert av at selskapet allerede har gjort ferdig et nytt golfspill, med planlagt slipp nå i januar, og gjerne vil forsøke å få noe valuta for investeringene sine?

- I løpet av den siste måneden har vi sett at Tiger Woods-historier har spilt seg ut mens flere av hans sponsorer har trukket seg bort fra golferen. Hos EA Sports har vi vært omtenksomme, for i løpet av det siste året har vi utviklet et nytt og høyst innovativt, online golfspill, skriver EA Sports-sjefen Peter Moore på bloggen sin.

Les også: Tiger demonstrerer sitt favoritthull.

- FREMDELES EN AV DE STØRSTE

«Tiger Woods PGA Online» er en forenklet PC-versjon av golfspillserien EA har gitt ut siden 1998 gjennom «Tiger Woods '99» som kom ut til PlayStation og PC.

Dette nye er et spill du skal kunne nyte i nettleseren din til morgenkaffen – eller bruke som unnskyldning for å avlyse et møte med sjefen på jobb. Det er i hvert fall idéen bak.

- Vårt forhold til Tiger har alltid vært forankret i golf. Vi valgte å samarbeide med Tiger i 1997 fordi vi så på han som verdens beste, mest talentfulle og spennende golfer, uttaler Peter Moore på sin blogg.

Han nevner altså spesifikt kun Mac- og PC-spillet med planlagt utgivelse nå på nyåret, og sier ingenting om Tiger-hovedspillene som har vært en bestselger de seneste årene.

Les også: Talkshowvert målte krefter mot Tiger.
Les også: Woods først ute med ny Wii-teknologi.

Hvorvidt Electronic Arts kommer til å fortsette med sine årlige, konsollbaserte Tiger-spill, til tross for at hovedpersonen har annonsert at han trekker seg fra golfsporten på ubestemt tid, forblir inntil videre uvisst.

Kotaku spurte en talsmann for EA om dette, og fikk som svar at ”for øyeblikket fokuserer vi på Tiger Woods PGA Tour Online”.

- Som han selv har innrømmet, har han gjort noen tabber utenfor banen. Men uavhengig av hva som skjer i hans personlige liv, og uavhengig av hans beslutning om å ta en pause fra sporten, Tiger Woods er fremdeles en av de største idrettsutøverne i historien, fortsetter Peter Moore.

«Tiger Woods PGA Tour Online» har nettopp avsluttet en åtte måneder lang lukket betatesting som har tiltrukket seg 75.000 spillere. Peter Moore bekrefter at selskapet nå gjør seg klar til å slippe spillet som en åpen, gratis beta senere denne måneden.

Spillet kommer ut til Mac og PC. Du kan laste ned og prøve en demo av spillet her.

Se video fra spillet:Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3