«FIFA World Cup 2010» annonsert

Mye ligner på «FIFA 10», men utviklerne har også dynget på med noen nyheter og forbedringer til det offisielle VM-spillet.

27. januar 2010 10:47

Selv om denne tittelen i høyeste grad var ventet, har EA først nå gjort dette offisielt. Det kommer et offisielt VM-spill i god tid før avsparket i åpningskampen mellom VM-vertsnasjonen Sør-Afrika og Mexico 11. juni.

«FIFA World Cup 2010» lanseres allerede 29. april.

I spillet finner du alle de 199 landene som var med i kvalifiseringen. Utviklerne i EA har blant annet fokusert på å gjengi flere detaljer på de største lagenes spillere og trenere i tillegg til å inkludere en ny VM-onlinemodus der du kan ta landet ditt hele veien til finalen.

Les også: «FIFA 10» og «Modern Warfare 2» kjempet om å bli bestselgeren i 2009.
Les også: Intervju med utvikleren av «FIFA 10»

.

GameSpot fikk mer informasjon servert fra EA like etter at annonseringen av det offisielle VM-spillet først skjedde på utviklerens Facebook-side i går.

- I essens ser teamet mitt på de foregående FIFA-spillene, finner ut hva som trenger forbedring, før man ser på Fotball-VM og hva det betyr for mennesker, og lager innhold som gir en VM-følelse for folk som ikke kan reise til Sør-Afrika. «Alle kan spille i 2010-VM», er mantraet vi jobber etter, forteller Simon Humber, produsent bak spillet, til GameSpot.

- OVER 100 FORBEDRINGER SAMMENLIGNET MED «FIFA 10»

Hva så med dette innholdet og forbedringene de har gjort sammenlignet med «FIFA 10» som ble sluppet i fjor høst?

- Fotball VM er et spektakulært arrangement, og vi ville fange spenningen og atmosfæren, så det første du vil legge merke til i spillet er hvor pent det er, fortsetter Humber.

Her trekker han frem at de har skapt nye banemiljø. De man har brukt før var ikke gode nok, sier han.

Se også: Ferske skjermbilder fra «FIFA World Cup 2010».
Les også: Norske toner i
«FIFA 10»

.
Les også: Vår anmeldelse av
«FIFA 10»

.

Dessuten har utviklerne fokusert på nye lyseffekter både på spillere og baner, samt detaljer rundt. I tillegg er publikum trukket frem og får en viktigere rolle i dette nye fotballspillet. Du får se nærbilder av skuffede eller jublende fans, alt ettersom hva måltavla formidler, konfettien vil regne om du scorer - og fansen foreviger sine helter fra tribunen, noe som resulterer i små blitz-lys.

Nye managere og spillere er med, for å representere spillerstallene på realistisk vis. Humber sier at det blant annet resulterer i at Englands trener Fabio Capello «ser briljant ut» og at den storvokste spissen Peter Crouch «ikke lenger ser ut som en rampete alv».

Kanskje mer viktig enn det kosmetiske, er det spillmekaniske. EA hevder å ha med over 100 forbedringer til dette nye FIFA-spillet. Og du vil merke en forskjell sammenlignet med «FIFA 10», forteller Simon Humber til GameSpot.

Blant endringene de til nå har snakket om, er en ny keeperintelligens som resulterer i at målvakten ikke lengre rykker ut så langt - og så ofte, men samtidig er han mer sårbar for lobber. Dine medspillere vil dessuten ha smartere løp i motstanderens felt når du får en dødball.

Dessuten har utviklerne forbedret markeringen i forsvar når en av midtstopperne dine flytter seg høyere opp på banen for å støte mot en angriper – noe som resulterer i at du ikke lengre er så utsatt for en «alene med keeper»-situasjon på en kontring.

EA har også økt skuddregisteret, noe som øker variasjonen basert på hvor du treffer ballen. Det kan altså oppstå farlige skuddforsøk fra nærmest håpløse posisjoner og noen bisarre skruballer som kiler seg opp i vinkelen.

I tillegg innrømmer spillprodusenten at det har vært for enkelt for motstanderen å score på frispark mot deg (når du spiller mot maskinen i «FIFA 10»), og at de har gjort dette vanskeligere til VM-spillet.

«FIFA World Cup 2010» slippes 29. april i Norge bekrefter EA overfor PressFire, to dager før i USA, og kommer til Xbox 360 og PlayStation 3. I tillegg lanseres egne versjoner til PSP, mobiltelefoner og Wii.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3