Ble «FIFA 10» eller «Modern Warfare 2» salgsvinneren?

«FIFA 10» ga Activisions spillblockbuster «Call of Duty: Modern Warfare 2» kamp til døren.

10. januar 2010 20:01

På verdensbasis er det liten tvil om at «Modern Warfare 2» ble 2009s største og mestselgende spill, men om vi koker det ned til å gjelde bare Europa var fotballspillet en verdig konkurrent - selv om skytespillet til slutt viste seg å bli mestselgende også i vår del av verden.

«FIFA 10» solgte 1,7 millioner eksemplarer bare den første uken i salg, og ble med det tidenes raskest selgende sportsspill, ifølge utgiveren.

Les også: Vår

anmeldelse av «FIFA 10».
Les også: Intervju med utvikleren av «FIFA 10».

- SLO PRO EVOLUTION SOCCER NED I STØVLENE

Jens Uwe Intat, Europasjefen for EA, røper selskapets interne salgsopplysninger rundt «FIFA 10» i et intervju med MCV.

Samtidig forteller han hvor nære de var å slå «Modern Warfare 2».

- Vi fortsetter å slå Pro Evolution i støvlene, og rundt om i Europa har vi nå 75% av fotballspillmarkedet, sier EAs Jens Uwe Intat til magasinet (på side 12).

- FIFA var skulder mot skulder mot «Modern Warfare 2» i kampen om å bli det bestselgende spillet i Europa, fortsetter han.

Med det sier EA at de har tatt en stor markedsledelse sammenlignet med konkurrenten Pro Evolution Soccer. Og ærlig talt - det er befriende med en spillsjef som ikke kaller en spade for en spade og har tro på produktene sine.

Den samme Uwe Intat var for noen dager siden ute og snakket om hvordan «Battlefield: Bad Company 2» kan klare å klå «Call of Duty: Modern Warfare 2» - og ta tilbake tronen som det beste skytespillet, noe du forøvrig kan lese mer om her.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3