«FIFA 10» er verdens raskest selgende sportsspill

Tidenes fotballsuksess et faktum.

7. oktober 2009 20:19

EA forteller i en pressemelding at det er solgt 1.7 millioner eksemplarer av «FIFA 10» i Europa på en uke siden lanseringen.

Les også: Stort FIFA 10-intervju.


Les også: Vår anmeldelse av «FIFA 10»

.

TIDENES FOTBALLSPILL

Det betyr at det går inn i rekordbøkene som det raskest selgende sportsspillet noen sinne.

- Vi var sikre på at «FIFA 10» kom til å bli en hit, og mange fans i Europa har denne uka vist hvor mye de elsker spillet, sier EA Sport-sjef Peter Moore i en pressemelding og fortsetter:

- Vi er utrolig stolte av «FIFA 10», og dette starter konkurransen for fantastisk og autentisk fotball.

Årets FIFA-spill har blitt usedvanlig godt mottatt hos anmeldere, og er for øyeblikket det høyest rangerte sportsspillet til PS3 og Xbox 360 noen sinne på Metacritic.com.

Les også: Slik blir høstens fotballspill.

EA kan også slå seg på brystet med at det har blitt spilt 10 millioner kamper online siden slippet for en uke siden, mens det også på det meste er hele 155.000 samtidige spillere online som spiller spillet.

«FIFA 10» inneholder nyheter som 360-graders dribling, samt en raffinert fysikkmotor, som skaper situasjoner som er mye nærmere virkeligheten - og en sømløs følelse av å sende pasninger, skudd og finte motstanderen opp i pølseboden.

En annen nyhet i årets FIFA, er måten du kan klistre ditt eget ansikt på en fotballspiller gjennom å fotografere, pynte på og laste opp bildet i spillet. Tenk deg en kamp mellom Liverpool og Arsenal med bare kjente fjes på banen.

23. oktober slipper Konami sin konkurrerende fotballserie «Pro Evolution Soccer 2010», som tradisjonelt sett har vært en kritikervinner, men har de senere år slitt med å holde følge med FIFA-serien.

PS: Metacritic.com samler karakterene fra anmeldelser og regner ut gjennomsnittet.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3