«Medal of Honor» i oktober

EA har funnet frem kalenderen og sirklet inn en lanseringsdato for det revitaliserte «Medal of Honor».

5. mai 2010 14:25

EA annonserte et nytt tilskudd til Medal of Honor-serien på tampen av fjoråret, og forbereder seg nå på å vise frem spillet på ymse pressetilstelninger på begge sider av E3 som starter 15. juni i Los Angeles.

Slippdatoen for spillet blir 15. oktober for Europa, annonserer nå Electronic Arts, noe som betyr at man har tenkt å komme konkurrenten «Call of Duty: Black Ops» i forkjøpet. Activisions førstepersonskyter slippes 9. november, som vi skrev i forrige uke.

Se også: Skjermbilder fra «Medal of Honor»

.
Se også: Den første traileren fra «Call of Duty: Black Ops».

NB! Se rykende fersk trailer nederst i denne saken.

KONTROVERSIELL HANDLING

EA sine svenske flerspillereksperter i DICE har snekret sammen onlinedelen av «Medal of Honor», mens LA-studioet har ansvaret for enspilleropplevelsen.

Og sentralt i spillets handling står dagens konflikt i Midt-Østen.

Man flytter altså denne gamle spillserien ut fra 2. verdenskrig og forsøker på mye av det samme som Infinity Ward fikk stor suksess med gjennom to Call of Duty: Modern Warfare-utgivelser.

I det nye «Medal of Honor» følger vi nemlig såkalte Tier 1-soldater, spesialstyrker som er vant til å operere bak fiendens linjer på høyrisikooppdrag.

Til tross for den kontroversielle beslutningen om å legge historien til en betent konflikt som den i Afghanistan, har EAs Sean Decker fortalt at spillet har fokus på soldatene - og ikke selve krigen.

Han sammenlignet det hele med hvordan filmer som Oscar-vinneren «The Hurt Locker» klarer å formidle en handling uten å ta et klart politisk standpunkt.

- Det kommer ikke til å være en stor propagandagreie hvor vi veiver flagget eller noe sånt. Det er bokstavlig talt om soldatene på baken, sa Decker i intervjuet med IncGamers.

«Medal of Honor» lanseres 15. oktober til PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

Fersk trailer fra spillet:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3