Se den første «Call of Duty: Black Ops»-traileren

Treyarchs neste bidrag i den suksessfulle Call of Duty-spillserien er nå bekreftet, og vi har fått servert den første videoen fra spillet.

1. mai 2010 10:55

Den første traileren fra det Treyarch-utviklede «Call of Duty: Black Ops», ble sluppet natt til lørdag norsk tid. En filmsnutt med litt færre håndfaste detaljer om handlingen enn man hadde forventet seg, men noen avsløringer er det mulig å finne i filmklippet som du ser nederst i saken.

For det første: En klokke på kontrollpanelet du ser i løpet av trailerens første sekunder viser 2010 som årstall. Dermed kan vi anta at i hvert fall noe av historien tar oss med til nåtid. Men hovedvekten av ledetråder peker trygt mot 60-tallet.

MILITÆRE REFERANSER

Det vil i likhet med fjorårets «Modern Warfare 2» også være brett som foregår i snølandskap, men sannsynligvis er fokuset i spillet rettet mot militære operasjoner som CIA/USA har vært involvert i gjennom de siste fem tiårene.

Det speiler jo tittelen på spillet på en bra måte også. «Call of Duty: Black Ops» ble bekreftet i går sammen med lanseringsdatoen 9. november.

Les også: Halo-utvikleren med eksklusiv Activision-avtale.


Les også: Dukker Bungies neste spill opp på E3?

Stråhatter og jungel finner vi også i traileren, i tillegg til klipp av et Lockhead SR-71 Blackbird som tjenestegjorde fra 1964-1998. Disse tre ledetrådene indikerer at Vietnam i hvert fall er representert i «Call of Duty: Black Ops» – men kanskje ikke er så tungt tilstede i handlingen som de fleste hadde forventet på forhånd?

Det mest kontroversielle bildet fra filmsnutten er det som angivelig ser ut som en astronauthjelm. Spesialhjelmer brukt av blant annet russiske piloter (GSh-6) har astronautpreget ved seg og er kanskje et mer korrekt tips på hva dette er. Dessuten ser vi deler av et fly i bakgrunnen.

En Lockead A-12, i tjeneste for USA mellom 1963 og 1968, gir oss ytterligere hint om at Vietnam-konflikten dukker opp i spillet.

Forvent flere drypp av detaljer etter hvert som folk har fått brukt pauseknappen under den ett minutt lange traileren, for her går det unna...

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3