Annonse
Annonse
«Little Big Planet 2» kommer i år
Verktøykassen øker i omfang. Nå skal du kunne lage småspill i selve spillet, frister utvikleren med. «Little Big Planet 2» slippes i løpet av 2010.
No items found.
10. May 2010, 14:28

Media Molecule har nå avslørt de første detaljene rundt oppfølgeren til «Little Big Planet», det sjarmerende PlayStation 3-plattformspillet som ble sluppet i 2008.

Etter å ha slitt med forsnakkelser internt i Sony og en ryktebørs på høygir, ikke minst etter at musikeren Christopher Leary twitret om at han bidrar med musikk i oppfølgeren, bekreftet utviklerne denne helgen «Little Big Planet 2» sin eksistens.

Se også: Skjermbilder fra «Little Big Planet 2»

.

Sony har nå sendt ut en pressemelding der de annonserer at «Little Big Planet 2» skal ut i butikkene i løpet av året.

NB! Annonseringstraileren ser du nederst i denne saken.

LAG SPILL I SELVE SPILLET

Oppfølgeren bygger videre på grunnpilarene Spill, skap og del ved å introdusere en forsterket spillmotor som gir bedre grafikk, nye gjenstander som du kan bruke til å skape egne brett og en oppusset spillmekanikk som gjør at Sony hevder at spillet denne gang i virkeligheten er en helt ny plattform – ikke bare et plattformspill.

Mer enn 2,3 millioner brukerskapte brett er blitt lagd siden det første «Little Big Planet» ble lansert i 2008, og pressemeldingen understreker at alt innhold skapt av spillerne vil være bakoverkompatibelt.

Det å lage nivåer i «Little Big Planet 2» blir et veldig viktig aspekt ved dette spillet, kanskje mer enn forrige gang da man knapt kunne vite hvordan verktøyene ville bli brukt i praksis. Det blir mulig å lage mer enn bare nivåer, for Sony skriver i pressemeldingen at du nå faktisk kan kreere egne spill. Bilspill, plattformspill eller skytespill – det er bare fantasien som setter grenser for hva vi kan forvente oss å se. «Hvis du kan ha et begrep om det, kan du lage det», heter det i pressemeldingen.

Det å navigere i mylderet av brukerskapt innhold skal bli enklere denne gang, fortalte utviklerne til Eurogamer. Spillskaperne har latt seg inspirere av sosiale nettverk som Facebook og Twitter og har implementert kanaler som gjør at du kan holde deg oppdatert med innhold verdt å oppleve.

Du skal også få nye måter å oppdatere profilen din på via mobilapplikasjoner og funksjoner som vil bli lagt til den offisielle LBP-nettsiden, skriver Eurogamer. Her kan du altså velge å legge til nytt innhold i en slags spilleliste – enten du er foran en PC eller på farten – eller holde styr på hva vennene dine har lagd eller spiller.

PLAYSTATION MOVE INTRODUSERES GRADVIS

For å gjøre skaperprosessen mer omfattende, har utviklerne lagd helt nye verktøy, feller du kan plassere rundt i nivåene eller Sackbots som kan programmeres til å hjelpe eller hindre spillere.

Og du kan ifølge Sony også lage maskiner, kjøretøy eller puzzles som du programmerer til å oppføre seg slik du vil. Du kan til og med lage små filmsnutter som krydrer opplevelsen i dine egenkomponerte plattformeventyr.

Om du forelsket deg i enspilleropplevelsen i det første spillet, er det mye nytt å glede seg til i «Little Big Planet 2» også. Det er tross alt ikke alle som ambisjoner om å lage egne spill – men er mest opptatt av å spille.

Media Molecule har lagd en historie som de selv sier er av episke proposjoner. Du må denne gang begi deg ut på en ferd der det å redde selve LittleBigPlanet er målet. Hovedfiguren i spillet, hjerteknuseren Sackboy, blir utstyrt med en gripeklo som i samspill med en gummikabel som kan skytes ut øker bevegelsesfriheten betraktelig.

VG247 har intervjuet utviklerne som interessant nok sier at «Little Big Planet 2» ikke vil støtte Move fullt og helt på lansering. Move er PlayStation 3s nye, bevegelsesstyrte kontroller som lanseres senere i år – en måte å spille på som minner om det vi forbinder med Nintendo Wii.

Under årets GDC-spillmesse i San Fransisco ble denne tryllestaven demonstrert grundig, og «Little Big Planet» var ett av spillene man forskutterte vil få Move-støtte.

Vi er virkelig opprømte over å kunne introdusere Move-kontrolleren. Vi kommer absolutt til å støtte den, men jeg tror ikke at vi kommer til å ha på plass full funksjonalitet ved lansering. Det vil være mer en smakebit, sier Mark Healy til VG247.


Sony bekrefter i en pressemelding at «Little Big Planet 2» skal lanseres i løpet av 2010.

Se den første traileren her:

Annonse
Ansvarlig redaktør: Jarle Hrafn Grindhaug
Redaksjonssjef: Erik Fossum