Avkrefter «LittleBigPlanet 2»

Det som virket som en forsnakkelse fra Sonys nederlandske talsmann tidligere denne uken, blir nå tåkelagt gjennom en pressemelding.

25. mars 2010 13:07

Det hele fortonet seg som en bekreftelse av en oppfølger til Media Molecules sjarmbombe til PlayStation 3, da Sonys Folkert Langeveld snakket med Tweakers.net om fremtidsplanene for Sackboy.

Les også: Intervju med «LittleBigPlanet-skaperne».
Les også: Sony kjøper Media Molecule.

Langeveld fortalte (ifølge Eurogamer) at oppfølgeren ville lene seg tungt på PlayStation Move, den nye kontrolleren til Sony som kommer ut før jul.

DYSSER NED OPPFØLGERSNAKK

Nå kan det virke som om Langeveld har fått en sint telefon fra noen lengre opp i Sony-systemet.

For en offisiell uttalelse fra selskapet understreker at det ikke er planer om et «LittleBigPlanet 2».

Enten er dette en real misforståelse – eller har Langeveld foregrepet begivenhetene en smule?

Under GDC demonstrerte Sony sin nye tryllestav, som sammen med PlayStation Eye-kameraet lar deg kontrollere spill på en måte som best kan beskrives som opplevelsen du får med Nintendo Wii. Bevegelsesfølsomhet og interaksjon, er to stikkord.

(Se videoer nederst i saken).

«LittleBigPlanet» var bare ett av spillene som ble bekreftet å få støtte til Move, og det er nok her misforståelsen har oppstått.

- Som vi demonstrerte under GDC nylig, ble LittleBigPlanet vist som et eksempel på hvordan et eksisterende spill kan dra nytte av PlayStation Move-kontrollerstøtte. Dette er ikke en bekreftelse på «LittleBigPlanet 2», og vi har ingen ting å annonsere rundt «LittleBigPlanet»-merkenavnet, uttaler Sony til Eurogamer.

Move blir integrert i spillet som ble sluppet i 2008 på den måten at du kan ta med en venn som hjelper deg med å sortere hindringer og utfører handlinger som interagerer med selve plattformdesignet – ikke ulikt hvordan tospilleropplevelsen i «Super Mario Galaxy» fungerer i praksis.

PlayStation Move lanseres i løpet av året, før jul.

Se demonstrasjon av nye «LittleBigPlanet» under GDC:


Slik ble det hele presentert under Sonys GDC-presentasjon:

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3