Lei en PlayStation-klassiker, og spill i nettskyen

Nå kommer leiemulighetene.

14. mars 2014 11:02

(PressFire.no): Denne uka kom en ny oppdatering til PlayStation Store i USA.

Gjemt i menyene dukker det opp spor av at Sony eksperimenterer med flere forretningsløsninger koblet til spillene sine enn vi kjenner til nå.

Vi vet allerede at PlayStation Now betatestes for øyeblikket. Dette er skyspilling koblet til Gaikai-teknologien Sony kjøpte i 2012.

Nå verserer det flere bildebevis av en ny digital salgsmodell til PlayStation: nemlig tidsbestemt leie av spill.

Skyspilling

PSNStores oppdaget nylig noe rart i menyene til spillet «Catherine». Spillet kan leies i enten én eller sju dager – eventuelt en hel måned, står det.

Mangelen på håndfaste priser bør ikke gi deg for store forhåpninger om at Sony har tenkt å være gavmilde rundt et slikt spilleie-initiativ.

Det er trolig mest et tegn på at ordningen enda ikke er klar for offentligheten.

Et annet bildebevis kobler denne versjonen av «Catherine» til PlayStation Now-tjenesten. Det er derfor sannsynlig at PlayStation-kunder skal få mulighet til å strømme spillet via skyteknologien i det antallet dager man har betalt for.

30 kroner for «Uncharted 3»?

Sony har forskuttert at PlayStation Now rulles ut i USA i år, mens vi i Europa må vente til begynnelsen av 2015.

Grunnen er at vår verdensdel har en annen, mer krevende nettinfrastruktur.

Under CES-messa i Las Vegas i januar ble Now demonstrert, og rapportene derfra var stort sett positive.

Tidligere denne uka havnet det noen illustrasjonsbilder til PlayStation Now på Gaikais egne nettsider (via Eurogamer). Her ble noen priser koblet til titler som «Uncharted 3» og «Far Cry 3».

Strømmealternativet av disse to PS3-titlene var her priset til henholdsvis 5 og 6 dollar (30 og 36 kroner). Sony har ikke bekreftet prismodellene enda.

I første omgang er det PlayStation 3-biblioteket til Sony som gjøres tilgjengelig for skyspilling, men planen er å utvide i tiden etter lansering. Via en ekstern server kan du leie spill – uten å laste disse ned til en lokal harddisk, og spille PS3-titler på en PS4 eller PlayStation Vita.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3