Snart trenger du ikke PS3 for å spille «The Last of Us»

Spill rett på tv-en.

8. januar 2014 10:50

(PressFire.no): Vi har tidligere skrevet om hvordan Sony har tenkt til å tilby den aldrende PlayStation-katalogen for nye plattformer, via nettskyen.

I 2012 kjøpte den japanske elektronikk- og underholdningsgiganten Gaikai, en tjeneste som har spesialisert seg på å strømme spill via nettskyen.

Beta allerede i januar

På CES i Las Vegas, som pågår denne uka, kunne Sony endelig avduke mer av tjenesten de har døpt PlayStation Now.

Der kommer det frem at betatestingen begynner allerede nå i januar, mens en endelig lansering vil skje i sommer. Det vil si; for amerikanerne.

På den offisielle PlayStation-bloggen for Europa, skrives det at de dessverre ikke kan bekrefte noen lansering, og skylder på mer komplekst bredbåndsmarked i vår verdensdel.

- Kort fortalt trenger vi mer tid for å sikre en glatt og vellykket lansering, heter det i bloggen, men det forsikres om at det jobbes med også å bringe PlayStation Now til Europa.

PS3-spill først

Først ut er PlayStation 4- og PlayStation 3-eierne, som skal få muligheten til å leie «PlayStation 3»-spill via tjenesten. Det skal også være aktuelt med et abonnement, men detaljene er fremdeles ikke spikret. Tanken skal være å introdusere PlayStation 1- og PlayStation 2-spill senere.

Ifølge Sony blir det PlayStation Vita som blir neste plattform i køen, før også Sonys nyere tv-er får tilgang på tjenesten. På lengre sikt skal det være planen å introdusere PlayStation-katalogen for mobiltelefoner og nettbrett.

- Fungerer flott

På CES fikk spillnettsiden Destructoid muligheten til å teste tjenesten på en PlayStation Vita. De fikk blant annet prøve et av fjorårets beste spill, «The Last of Us». De melder at det fungerer svært godt, og sammenligner det med fjernspillingen du i dag ser på PlayStation 4.

De skriver at opplevelsen var fullstendig uten hakking og svært responsivt, men påpeker samtidig at serveren til nettskytjenesten denne gangen befant seg under samme tak.

I tillegg bekrefter de at flerspiller også fungerer på tvers av nettskyen og spill som kjører på selve konsollene. Sony skal ha testet «Journey», hvor spillerne ikke var klar over at de spilte med spillere fra nettskyen.

Nettsiden skal også ha prøvd «Puppeteer» direkte på en Bravia-tv, som de mener fungerte godt. Likevel påpeker de at ikke var like imponerende som Vita-opplevelsen, noe vi antar også kan ha noe med skjermstørrelsen å gjøre.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3