– Sonys spillstrømmetjeneste kommer til Europa neste år

Bygger ny maskinvare for å sikre bedre flyt.

19. januar 2014 14:54

(PressFire.no): Ifølge rapporter Digital Foundry har fått fra sine kilder, har Sony planer om å rulle ut strømmingstjenesten PlayStation Now til Europa tidlig i 2015.

Lekket lanseringsplan?

Dette systemet ble avslørt under årets CES-messe tidligere denne måneden, men med klausulen at dette kun skulle lanseres på det amerikanske kontinentet i første omgang.

Ifølge informasjonen Digital Foundry har fått, inkludert lekket presentasjonsmateriale, virker det som om Sony sikter seg inn på å lansere i Europa i begynnelsen av 2015.

Dette står i stil med tidligere meldinger fra Sony-ledelsen, men da har det vært forbehold om tidsperspektivet.

Vår verdensdel blir dermed sist ut til å få oppleve tjenesten, hvis informasjonen stemmer. Det amerikanske kontinentet skal få oppleve PlayStation Now i løpet av sommeren, og Sony forbereder lansering i Japan og Korea mot slutten av året.

Grunnen til at europeiske markedet henger etter skal være på grunn av et mer komplekst bredbåndsmarked.

For å få spillene til å fungere så knirkefritt som mulig, er Sony nå i full sving med å oppdatere PlayStation 3-serverne.

Sony har eksperimentert og funnet fram til en ny PS3-maskinvare som skal danne ryggmargen til PlayStation Now, oppgir Digital Foundry. Bakgrunnen er blant annet å sørge for mindre forsinkelser. «Ny maskinvare alle vil få tilgang til, men få faktisk vil se», beskriver denne teknologinettsiden.

Opplev spillkatalogen over nett

Tjenesten skal la spillerne kunne nyte spillkatalogen også på andre konsoller enn de som de har blitt skapt for via nettskyen.

Den nye konsollen, PlayStation 4, er ikke bakoverkompatibel med tidligere konsollers spill. Med nettskyspilling skal man derimot kunne spille tidligere klassikere også på den nye generasjonen. 

Som for eksempel skal man altså da kunne spille fjorårets megahit, PlayStation 3-ekslusive «The Last of Us» på håndholdte PlayStation Vita, PlayStation 4, eller rett på tv-en.

Som presentasjonsmaterialet Digital Foundry har fått i viser, får Sonys PlayStation-konsoller tjenesten først, mens annen Sony-elektronikk får tilgang etterpå - slik som Bravia-tv-er.

Selskapet har også planer om å lansere tjenesten til partnere, og Sony har forklart at de kommer til å åpne opp for muligheten til å bruke Now med mobiltelefoner og nettbrett på sikt.

I første runde er det PS3-spill som vil legges opp på nettskyen, men selskapet har videre planer om også å inkludere både PlayStation 1 og PlayStation 2-spill. 

FOTO (hovedbilde): Ethan Miller, Afp/Scanpix.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3