«Hvordan i all verden har THQ Nordic råd til å kjøpe så sjukt mange studioer og spilltitler?»

Selskapet går faktisk så det griner.

13. februar 2019 13:27
THQ Nordic-sjef Lars Wingefors.

(PressFire.no): «Hvordan i all verden har THQ Nordic råd til å kjøpe så sjukt mange studioer og spilltitler?»

Dette er et spørsmål som har runget i PressFire-kontorene siden svenske Nordic Games kjøpte «dødsboet» til THQ og byttet navn til THQ Nordic.

Deretter har det vært oppkjøp etter oppkjøp … etter oppkjøp etter oppkjøp. Etter oppkjøp. Etter …oppkjøp.

Sist ute er dagens nyhet om at «Kingdom Come»-studioet er kjøpt for rundt 135 millioner kroner.

Så hvordan går det egentlig med selskapet? Tjener de penger på oppkjøpene, og hvordan har de råd? I dag slapp de årsregnskapet for fjoråret, og svaret er et rungende «ja» på det meste:

Omsetningen til selskapet gikk opp med nesten åttegangeren, fra 507 millioner svenske kroner til 4,1 milliarder svenske kroner.

Resultatet etter skatter og avgifter mer enn doblet seg fra året før, og selskapet gikk med 484 millioner svenske kroner i pluss når alt er talt opp.

Lanseringen av «Darksiders III» har også stått til forventningene, skal vi tro sjef Lars Wingefors, som sier alle utgifter i forbindelse med utviklingen og markedsføringen av spillet har blitt tjent inn igjen – og at de nå skal tjene penger på tilleggspakker som kommer senere.

THQ Nordic har nå hele 77 spill under utvikling hos sine studioer. 48 av disse er ikke annonsert enda, og en rekke av disse skal komme ut i 2019.

En spillutgiver som går bra, som er godt fornøyd med at ting går i pluss, og som investerer i mindre selskaper? Det høres jo nesten for godt ut til å være sant.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3