Hinter om mer «Fable» og «Halo»

- Forvent overraskelser på sommerens E3, frister Microsoft.

23. mars 2011 10:35

Microsoft har overhodet ikke tenkt å la sine mest populære spillmerkenavn tørke. Det er fire slike som utmerker seg, som har vært spesielt viktige Xbox-titler: «Halo», «Gears of War», «Forza Motorsport» og «Fable» (bildet).

To av disse seriene får nye tilskudd i høst: «Forza Motorsport 4» og «Gears of War 3» lanseres i løpet av høsten. I tillegg er 343 Industries-sjef Frank O’Connor, blant annet i et intervju med PressFire fra GDC nylig, temmelig åpen med at man hos den «nye» Halo-utvikleren jobber hardt med å rekruttere spillutviklere for å være rustet til å ta denne serien videre – nå som Bungie har stemplet ut og i stedet for mer «Halo» jobber med et nytt spill som Activision skal gi ut.

Microsofts Kevin Unangst, sjef for PC- og mobilspillavdelingen til selskapet, understreker at disse fire spillmerkenavnene definitivt vil fortsette å leve. Og han hinter om at selskapet har spreke nyheter å dele på sommerens E3.

- Vil også satse på helt nye spillserier

- Vi har så mange sterke spillserier i stallen vår – med «Forza», «Fable», «Halo» og «Gears». Vi kommer til å fortsette å bygge på og innovere med disse, sier Unangst til Gamasutra, før han understreker at det betyr flere utgivelser.

Kevin Unangst er også tydelig på at hele 2011-kolleksjonen til Xbox 360 enda ikke er gjort kjent. Han nevner «Forza Motorsport 4» og «Kinect Star Wars» som eksempler på spill som det ble fristet med på E3-spillmessen i Los Angeles i fjor, men som vi egentlig ikke har fått mye informasjon om hittil.

Og det vil også dukke opp helt nye 360-annonseringer på sommerens E3 i juni, antyder han.

- Der det gir mening, vil vi satse på helt nye spillmerkenavn. Det er ting vi har snakket om så langt og det er andre spill vi ikke har nevnt enda. Disse («Forza 4» og «Kinect Star Wars» - journ. merk.), i tillegg til noen overraskelser, er jeg sikker på at dere vil får nyheter om fra E3, frister Unangst med.

«Gears of War 3» lanseres 20. september. «Forza Motorsport 4» har foreløpig ikke en spikret dato men bilsimulatoren blir lansert før jul, ble det sagt da nyheten om et nytt «Forza» sprakk like før jul. «Fable III» ble lansert i fjor høst – og foreløpig er det stille fra Lionhead Studios rundt hvordan de har tenkt å ta serien videre, med unntak av at de nylig var ute og foretok en spørreundersøkelse for å lære mer om hva folk har lyst på til fortsettelsen.

I forbindelse med tiårsjubileet, relanserer Microsoft det første «Halo»-spillet i høst – med oppgradert grafikk og det hele. En fin måte å varme opp fansen før 343 Industries og Microsoft avslører planene om et «Halo 4» på sommerens E3, kanskje?

Slik så det ut da «Forza Motorsport» ble demonstrert på fjorårets E3, noen måneder før «Forza 4» formelt ble annonsert i forbindelse med Spike TVs Video Game Awards i desember:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3