«Forza Motorsport 4» er annonsert

Se den første traileren her.

12. desember 2010 10:29

Turn 10 og Microsoft valgte Spike TVs spillprisutdeling denne helgen til å annonsere det fjerde spillet i den Xbox 360-eksklusive racingserien «Forza Motorsport».

Annonseringen skjer via en kort trailer som ikke avslører noen store detaljer, men samarbeidet med det ekstremt populære britiske tv-programmet Top Gear flagges klart og tydelig.

Top Gear-avtalen ble annonsert tilbake i september, da Turn 10  fortalte om «begynnelsen på et langsiktig partnerskap», uten at det ble sagt noe om hvordan dette skal fungere i praksis.

Tidligere i år ble det også avslørt at Turn 10 jobber med Kinect-funksjonalitet i et nytt prosjekt. 

Les også: Vår anmeldelse av «Forza Motorsport 3».


Les også: Vårt intervju med «Forza»-sjefen. 

I slutten av oktober i år slapp Microsoft en Ultimate Edition av «Forza Motorsport 3» som også inneholdt 90 minutter med Top Gear-innhold.

Top Gear-serien har også en avtale med «Gran Turismo 5», hvor flere utfordringer i spillet er knyttet till den velkjente testbanen i tv-programmet. 

«Forza»-serien er en direkte konkurrent til Sonys PlayStation 3-eksklusive «Gran Turismo»-serie. Det femte spillet i «Gran Turismo»-serien ble nylig sluppet etter seks år i utvikling og en rekke utsettelser. I mellomtiden har utvikleren Turn 10 faktisk sluppet tre spill i «Forza»-serien, hvor det første var på Xbox og de to siste ble sluppet Xbox 360.

Det tredje spillet i serien kom i oktober 2009 og ble av mange ansett som det beste racingspillet i 2009.

Med fjorårets «Need For Speed: Shift» fikk både «Forza»- og «Gran Turismo»-serien ny konkurranse i simulatorarenaen på konsoller. Oppfølgeren «Shift 2» kommer våren 2011 og utvikleren mener at både «Forza» og «Gran Turismo»-serien får for mye fokus og holdes på pidestall

Oppdatert: Turn 10 og Microsoft har bekreftet at «Forza 4» vil støtte Kinect. Det er IGN som har fått snusen i dette. Dette spillet vil både støtte tradisjonell spilling med en håndkontroller og Kinect, skriver spillnettstedet.

 «Forza Motorsport 4» utvikles eksklusivt til Xbox 360 og skal slippes høsten 2011.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3