«SHIFT 2» kommer til våren!

Se annonseringstraileren.

16. november 2010 15:44

EA har nå formelt annonsert en oppfølger til «Need for Speed SHIFT», som ble sluppet i september 2009. Dette spillet var utviklet av Slightly Mad Studios og ble både belønnet med gode anmeldelser og solgte nesten fem millioner eksemplarer. Det vitaliserte på mange måter NFS-serien, og var langt mer simulatororientert enn mange av forgjengerne sine.

Vi i PressFire tilhørte i høyeste grad dem som likte «SHIFT», og belønnet spillet med terningkast fem i vår anmeldelse fra i fjor.

Det er samme utvikler som får ansvaret for oppfølgeren, offisielt døpt «SHIFT 2 Unleashed». Bilspillet skal være lanseringsklart til våren 2011, og slippes til konsoll samt PC, opplyser EA i en pressemelding.

Og utviklerne lover at man kommer til å skru opp temperaturen ytterligere når det gjelder å formidle intens bilkjøring, en mer primal følelse av fart og kraft skildret i førsteperson.

- «SHIFT 2 Unleashed» redefinerer realistisk racing ved å blande adrenalinrushet fra å dundre bortover banen i vill hastighet med den følelsesmessige opplevelsen av konkurranseracing, sier Marcus Nilsson, Executive Producer for spillet.

- Vi har et tett samarbeid med ekte racerførere for å sikre at «SHIFT 2 Unleashed» fanger racingopplevelsen på en riktig måte og setter standarden for hva man bør forvente av autentisk racingaction.

Utviklerne trekker også fram at man har klart å jekke opp det visuelle aspektet, og fremhever blant annet at de nå jobber med en ny 3D-motor. Simulatoraspektet har man blant annet fanget ved å gi oss et kameraperspektiv som skal gi følelsen av hvordan det er for en fører å rase rundt en bane i et par-tre hundre kilometer i timen.

Dessuten gjør nattkjøring sitt inntog i «SHIFT 2», i tillegg til at man viderefører skademotoren fra forgjengeren slik at du skal kunne se sår på både biler og baner - om ting går litt for heftig for seg.

Pressemeldingen kommer bare to dager før høstens versjon av Need for Speed ligger i butikkene. «Hot Pursuit», skapt av britiske Criterion («Burnout»), byr på en god, gammeldags NFS-opplevelse der du får oppleve intense dueller mellom råkjørere og politi.

Et av glansnumrene i «Need for Speed: Hot Pursuit» – bilspillet som vi i PressFire langt på vei kan påstå at vi elsker – er Autolog. En funksjon som registrerer dine venners bestetider og tilbyr deg et ekstra lag med konkurranse uten at dere trenger å være online samtidig. Autolog vil bli videreført til «SHIFT 2», heter det i pressemeldingen.

«SHIFT 2 Unleashed» lanseres til PlayStation 3, Xbox 360 og PC i løpet av våren 2011. Se den rykende ferske lanseringstraileren her:


Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3