Her er «Modern Warfare»-skapernes nye spill

De ble kastet hodestups ut av Activision. Nå lager de «Titanfall» for erkefienden.

11. juni 2013 14:36

(PressFire.no): Det ledet til en stygg rettstvist da «Call of Duty»-gründerne Vince Zampella og Jason West ble sparket fra Activision i 2010. De to var sjefer for Infinity Ward, studioet som blant annet står bak de enormt populære «Modern Warfare»-spillene.

Zampella og West gikk til erkerivalen EA med sitt nye studio Respawn Entertainment.

På E3 i går kveld fikk vi endelig en god kikk på hva de har jobbet med: Et flerspillerorientert science fiction-skytespill med navnet «Titanfall».

NB: Se en gameplay-demonstrasjon nederst i artikkelen.

Kjemp til fots eller i en «mech»

«Titanfall» er et førstepersons skytespill med fokus på intense flerspillerkamper, som etter sigende likevel inneholder en form for historieseksevenser. Fortellingen er satt til en framtid hvor mennesker har kolonisert galaksen.

Spillet kaster deg ut på en slagmark med både fotsoldater og humanoide krigsmaskiner, populært kjent som «mechs». Du kan ferdes lettbeint rundt til fots utstyrt med maskinvåpen og jetpacks, eller ta på deg en en av de destruktive parkdressene, i det som dermed ser ut til å være et intenst og variert gameplay.

Geriljakrig mot ondt konsern

GameInformer har fått se enda litt nærmere på spillet enn det vi fikk se på scenen under pressekonferansene til Microsoft og EA i går.

Spillet tar for seg menneskelige bebyggelser i en region av fjerne planeter i galaksen. Disse står i fare for å valses over av et griskt konsern som er ute etter å sanke naturressurser, ifølge spillmagasinet.

De to partene ender i åpen konflikt. Spillerne styrer elitesoldater kjent som «piloter», som er svært agile: Vi ser dem løpe på vegger og hoppe over hustak. Etter hvert kan man gjøre seg fortjent til å få en Titan, som er navnet på spillets mechs.

Xbox-eksklusivt

Det var Vince Zampella som presenterte spillet på scenen hos Microsoft i går. Jason West forlot Respawn Entertainment tidligere i år av personlige årsaker.

Studioet har ikke bare signert med EA, men lager spillet sitt eksklusivt for Microsoft-plattformene Xbox One, Xbox 360 og pc.

«Titanfall» kommer våren 2014 til Xbox One, Xbox 360 og pc.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3