- «Guitar Hero: Van Halen» før jul

Van Halen følger i fotsporene til Metallica og Aerosmith og får sitt eget musikkspill senere i år.

8. mai 2009 07:49

Activision har vært ivrige med pressemeldinger og kunngjøringer det siste døgnet. Først kom bekreftelsen om at «DJ Hero» slippes før jul, sammen med «Guitar Hero 5» og «Band Hero».

Snart slipper de også løs Van Halen til utvalgte konsoller.

Les også: En titt på «DJ Hero».

«Guitar Hero: Metallica» slippes senere denne måneden, og så snart James Hetfield, Lars Ulrich og resten av Metallica er ute fra startblokkene frister Activision med et «Guitar Hero: Van Halen».

Van Halen startet karrieren i 1972 og slapp den selvtitulerte debuten i 1978. Bandet hadde David Lee Roth som vokalist til 1985, og Roth har de seneste årene funnet tilbake til sine musikalske røtter og turnert med Van Halen.

VAN TASTISK?

Det første spørsmålet som trenger seg på er om Van Halen egentlig er et like relevant og stort band per 2009 som kollegene i Metallica - spesielt utenfor USA?

Eller til og med klarer å matche Aerosmith, som var først ute med å få sitt eget «Guitar Hero»-spill?

Les også: Flau skrivefeil på «Guitar Hero: Metallica»-coveret.
Les også: Activision og Gibson inngikk forlik i gitarkrangel.

Vi tipper at bandet, som i rettferdighetens navn må sies å faktisk ha solgt over 80 millioner skiver i løpet av karrieren, benytter denne digitale oppblomstringen senere i år til å dra på nok en verdensomspennende gjenforeningsturné.

Les også: Slipper nytt «Guitar Hero» til DS, greatest hits og hyller Metallica.

Utgiveren av spillet bekrefter at det skal lanseres «i andre halvdel av 2009» og vil i følge pressemeldingen inneholde noen av bandets største hits sammen med låter fra utvalgte band som Queen, Weezer, blink182, The Offspring, Queens of the Stone Age og flere.

Les hvilke achivements du kan låse opp i Xbox 360-versjonen av «Guitar Hero: Van Halen».

Det er lite som tyder på at Activision har tenkt å gi seg med denne typen musikkhyllester, for det går allerede rykter om et «Guitar Hero: Jimi Hendrix».

Slash, tidligere gitarist i Guns N' Roses, mener i hvert fall å vite det. Han snakket ut om dette spillet og sitt syn på Metallica- og Aerosmith-spillene i et intervju med Rolling Stone Magazine.

Uten at det er bekreftet hvilke plattformer spillet kommer ut til, er det nærliggende å tro at det dreier seg om PS2, PS3, Wii og Xbox 360. Og det kommer før jul.

Dagsaktuell fun fact: Trommeslageren i Van Halen, Alexander Arthur Van Halen har bursdag i dag, 8. mai.

Hei! Vi trenger din hjelp - om du liker å lese spillstoffet vårt her, vurder gjerne å hjelpe oss direkte på Patreon, så kan vi fortsette med det. Takk <3